Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:"— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 11 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Technologie Tematický okruh: Pokrmy z vepřového masa Téma: Vepřové maso 4. Ročník: 3. Jméno autora: Ing. Vendulka Štěrbová Datum tvorby: Anotace: Prezentace seznamuje žáky s tepelnými úpravami vepřového masa. Materiál je určen pro žáky 3. ročníku obor Gastronomie do předmětu „Technologie“. Slouží k procvičení učiva na interaktivní tabuli.

2 Vepřové maso 4.

3 Obsah: Úprava vepřového masa vařením Úprava vepřového masa vařením Úprava vepřového masa dušením Úprava vepřového masa dušením

4 Úprava vepřového masa vařením a) příprava vývaru B – vepřové kosti, ořez….zaléváme studenou vodou a) příprava vývaru B – vepřové kosti, ořez….zaléváme studenou vodou b) hlava, koleno, bůček – zaléváme horkou vodou – podáváme s hořčicí, křenem….(ovarové koleno, ovarová hlava) b) hlava, koleno, bůček – zaléváme horkou vodou – podáváme s hořčicí, křenem….(ovarové koleno, ovarová hlava)

5 Úprava vepřového masa dušením Plec, kýta, pečeně, bůček, kolena Plec, kýta, pečeně, bůček, kolena Maso dusíme: a) vcelku – např. Vepřová kýta na paprice, na smetaně, Vepřová plec na žampionech… a) vcelku – např. Vepřová kýta na paprice, na smetaně, Vepřová plec na žampionech… b) krájené na kostky – např. Segedínský guláš, Vepřové maso dušené v mrkvi, Vepřový guláš…. b) krájené na kostky – např. Segedínský guláš, Vepřové maso dušené v mrkvi, Vepřový guláš…. c) plátky (žebírka) – Vepřové žebírko na kmíně, Vepřové žebírko na paprice, Vepřový plátek plněný…. c) plátky (žebírka) – Vepřové žebírko na kmíně, Vepřové žebírko na paprice, Vepřový plátek plněný….

6 Pracovní list Přiřaď k danému pokrmu předběžnou přípravu masa: Segedínský guláš Segedínský guláš Vepř. řízek na žampionech Vepř. řízek na žampionech Vepřová plec na houbách Vepřová plec na houbách Vepřový plátek plněný Vepřový plátek plněný Vepřová plec na paprice Vepřová plec na paprice Pekařský řízek Pekařský řízek 1. Krájené na plátky 2. Na kostky 3. Upravujeme vcelku

7 Správné řešení Přiřaď k danému pokrmu předběžnou přípravu masa: Segedínský guláš 2. Segedínský guláš 2. Vepř. řízek na žampionech 1. Vepř. řízek na žampionech 1. Vepřová plec na houbách 3. Vepřová plec na houbách 3. Vepřový plátek plněný 1. Vepřový plátek plněný 1. Vepřová plec na paprice 3. Vepřová plec na paprice 3. Pekařský řízek 1. Pekařský řízek Krájené na plátky 2. Na kostky 3. Upravujeme vcelku

8 Zdroje LITERATURA: Sedláčková, Hana. Technologie přípravy pokrmů. Praha: nakladatelství Fortuna, ISBN Sedláčková, Hana. Technologie přípravy pokrmů. Praha: nakladatelství Fortuna, ISBN Obrázky: Galerie Office, Galerie Office,


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google