Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr. Jaroslava Kreisingerová Název: VY_32_INOVACE_14 IV Vyvození pádů Téma: J azyk a jazyková komunikace – Český jazyk.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr. Jaroslava Kreisingerová Název: VY_32_INOVACE_14 IV Vyvození pádů Téma: J azyk a jazyková komunikace – Český jazyk."— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr. Jaroslava Kreisingerová Název: VY_32_INOVACE_14 IV Vyvození pádů Téma: J azyk a jazyková komunikace – Český jazyk Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0305

2 Moje maminka. Moje maminka je hezká a hodná. U maminky je mi nejlépe. Rád mamince pomáhám. Ve škole jsem vyrobil pro maminku přáníčko. Napíši do něj: Moje milá maminko, mám tě moc rád. Někdy se mi o mamince i zdá. Všechny svoje starosti mohu s maminkou vyřešit. Ještě, že ji mám. Vypiš z vět na každý řádek jeden tvar slova maminka. -------------------------------------------- ---------------------------------------------- --------------------------------------------- ----------------------------------------------- --------------------------------------------- ---------------------------------------------- ---------------------------------------------- -----------------------------------------------

3 Vyber a označ podtržením pouze tvary slova maminka. Máma, maminčino, mamince, matka, maminkou, maminkovský, maminky maminečka, maminou, mámě, maminko, mamčo, maminka, maminku. Zkus určit pád podstatného jména maminka. Popiš svoji maminku. ……………………………………………………………………… Jak maminka vypadá? ………………………………………………………………………. Jaké má maminka vlastnosti. ………………………………………………………………………. Co s maminkou rád děláš? …………………………………………………………………….... Co ještě o mamince víš? ………………………………………………………………………. Jaké by to bylo bez maminky? ………………………………………………………………………… Co by sis pro maminku přál?


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr. Jaroslava Kreisingerová Název: VY_32_INOVACE_14 IV Vyvození pádů Téma: J azyk a jazyková komunikace – Český jazyk."

Podobné prezentace


Reklamy Google