Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP."— Transkript prezentace:

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07 Projekt Zlepšení podmínek pro vzdělávání na ZŠ Číslo dotace 2311/21/7.1.4/2010 EU peníze školám

2 MS Word I - Vkládání grafických objektů

3 Kategorie grafických objektů: Obrázky Wordu (klipart) Externí obrázky Grafické objekty a automatické tvary Wordu Vložit – Obrázek - WordArt (tyto grafické objekty lze upravovat i pomocí panelu nástrojů Kreslení ) Vložení WordArtu (trojrozměrného písma)

4 Vložení klipartu: Vložit – Obrázek - Klipart Vybereme vhodnou kategorii, klipart, který se nám líbí a pak na něj poklepeme myší. Obrázek se vloží do textu. Vložit – Obrázek- Ze souboru (vyberete si který obrázek vložím) Vložení externího obrázku:

5 Úprava grafického objektu Klik na obrázek pravým tlačítkem myš V otevřené nabídce vybrat Formát obrázku Vybere ze záložek ( Barvy a čáry - ohraničení obrázku, změna barvy, Velikost - manuální nastavení velikosti, Pozice – volíme zde způsob obtékání textem, Obrázek )

6 Úkol 1: Vyzkoušejte si vkládání grafických objektů na tvorbě vlastní pozvánky k na svou oslavu narozenin. Využijte i další vám známé možnosti psaní textu. Hotovou pozvánku uložte do své složky dokumenty.

7 Úkol 2: Vyrobte obrázkovou pohádku pro malé děti. Napíšete text pohádky a některá slova nahradíte obrázkem. Můžete využít buď klipart nebo si najděte vhodné obrázky pomocí internetového vyhledávače.

8 Úkol 3: Napište referát o svém oblíbeném zvířeti. Musí obsahovat: Nadpis WordArt, zarovnaný doprostřed Text nekopírujete. Přečtěte si o zvířeti odstavec a napište ho vlastními slovy. Pokud budete něco přeci jen vkládat označte text kurzívou a napište si do zápatí odkaz odkud jste čerpali. Vložte odpovídající obrázky. To vše na jednu stránku A4. Dole se nezapomeňte podepsat a zarovnat doprava.

9 Vytvořila: Mgr. Zuzana Stodůlková Pinďurová ZŠ Bouzov


Stáhnout ppt "ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP."

Podobné prezentace


Reklamy Google