Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office."— Transkript prezentace:

1

2  Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.

3 Dnešní verze tohoto programu umí už mnohem více než jen zpracovávat text. Umí do dokumentů vkládat:  obrázky  tabulky a grafy  pomocí panelu nástrojů Kreslení Můžeme vytvářet jednoduché grafické tvary umožňují automatizovat práci.

4  označení formátu souborů s příponou.doc  Microsoft Office 2013 jsou nejnovější verzí balíku aplikací pro práci s dokumenty od společnosti Microsoft, jehož verze byla představena 16. července 2012.  Office 2013 jsou určeny pro operační systém Windows 8, pro který jsou v mnoha ohledech přizpůsobeny.

5  Po spuštění Wordu je k dispozici prázdný papír s názvem Dokument, do kterého můžeme začít psát.  Existuje důležitý prvek a to je kurzor.  Je to malá blikající čárka na řádku v ploše papíru.  Kurzor bliká a neustále ukazuje, kde v textu se právě nacházíme.

6  Začneme vkládání textu – psaní.  Při psaní nám program, řádek sám ukončí na vhodném místě.  Mazání textu provádíme klávesou Backspace - klávesa nad Enterem – maže text vlevo od kurzoru nebo klávesou Delete – maže text vpravo od kurzoru.

7  Písmo, které chceme použít, nastavíme na panelu Formát.  Požadovaný název písma, velikost písma a pomocí následujících třech tlačítek zvolíme, zda má být písmo tučné, psané kurzívou, podtržené.  Velikost volíme na stránce formátu A4 je optimální velikost 10 až 12.

8  V okně Barvy lze nastavit barvu písma.  Na záložce Textové efekty nastavujeme textové animace.

9  Před změnou typu písma je nutné označit do bloku text, který budeme měnit.  Základním a nejpoužívanějšími typy písem jsou Times New Roman a Arial.

10  Každý odstavec můžeme zarovnat vzhledem k okrajům stránky.  Existuje zarovnání na střed stránky, k pravému a levému okraji a zarovnání oboustranné.  Zarovnáváme odstavec, nemusíme označit do bloku, stačí mít kurzor uvnitř odstavce a stisknout správné tlačítko.  Čtyři tlačítka pro zarovnání odstavce jsou na panelu nástrojů Formát.

11 1) Opište si z čítanky kratší báseň – 2 sloky. 2) První sloku budete napsat typem písma Times New Roman, velikost14, řez písma - kurzivou. 3) Nadpis - řez písma tučně a barevně. 4) Druhá sloka typ písma Arial, velikost 12, řez tučně podtržená. 5) Básničku zarovnejte na střed. 6) Vložte obrázek z Klipartu vhodný k básničce.


Stáhnout ppt " Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office."

Podobné prezentace


Reklamy Google