Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

BÚZ (Jagarmaa) 10/09/15 | Recept | MongolskoMongolsko

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "BÚZ (Jagarmaa) 10/09/15 | Recept | MongolskoMongolsko"— Transkript prezentace:

1 BÚZ (Jagarmaa) 10/09/15 | Recept | MongolskoMongolsko

2 BÚZ (JAGARMAA) Buuz jsou mongolské knedlíčky plněné hovězím nebo skopovým masem – docela podobné ukrajinským varenikům, polským pirohům, ruským pelmením nebo kyrgyzstánským mantám – tedy všem masovým taštičkám, které jsou typické pro region. V Mongolsku jsou oblíbenou pochoutkou po celý rok, tradičně se pak jedí na mongolský nový rok, který se podle mongolského lunárního kalendáře slaví většinou v únoru. Knedlíčky búz se v Mongolsku zapíjí čajem s mlékem nebo rovnou sklenkou vodky!ukrajinským varenikům Doba přípravy: 1 hodina (30min odstátí těsta, 20min vaření) Nasytí: 4 osoby

3 “ ” NA PŘÍPRAVU POTŘEBUJEME: 300 G MLETÉHO HOVĚZÍHO MASA 250 G POLOHRUBÉ MOUKY 1 CIBULE 2 STROUŽKY ČESNEKU KOŘENÍ: KMÍN, PEPŘ A SŮL PODLE CHUTI Postup: Mouku prosejeme do mísy a osolíme. Postupn ě p ř ilíváme vla ž nou vodu a zpracováváme v hebké t ě sto, jeho ž konzistence se blí ž í lineckému. P ř ipravené t ě sto necháme asi 30 minut odpo č inout. Mezitím si p ř ipravíme nápl ň - do mletého masa p ř imícháme nadrobno nasekanou cibulku, nalisovaný č esnek. Masovou sm ě s oko ř eníme kmínem a špetkou soli a pep ř e. Odle ž ené t ě sto rozd ě líme na n ě kolik č ástí. Ka ž dou z nich vyválíme do vále č k ů o pr ů m ě ru 2 cm, které nakrájíme na délku 3 cm. Jednotlivé díly rozválíme, a ž vznikne kole č ko silné asi 4 mm. Do st ř edu ka ž dého kole č ka vlo ž íme masovou sm ě s vytvarovanou do kuli č ky. Ka ž dý knedlí č ek napln ě ný masovou sm ě sí nakonec uzav ř eme spojováním protilehlých stran t ě sta. Knedlí č ky napln ě né masovou sm ě sí vlo ž íme do vroucí vody a va ř íme v pá ř e asi 20 minut (tak, aby se jednotlivé knedlí č ky v napa ř ova č i nedotýkaly). Ke knedlí č k ů m búz se v Mongolsku podává salát (nap ř íklad bramborový nebo zelný).

4 DOBROU CHUŤ! DOBROU CHUŤ! Proudly created by maasha 2016


Stáhnout ppt "BÚZ (Jagarmaa) 10/09/15 | Recept | MongolskoMongolsko"

Podobné prezentace


Reklamy Google