Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:"— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 9 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Technologie Tematický okruh: Pokrmy z vepřového masa Téma: Vepřové maso 2. Ročník: 3. Jméno autora: Ing. Vendulka Štěrbová Datum tvorby: 20.07.2012 Anotace: Prezentace seznamuje žáky s rozdělením vepřového masa. Materiál je určen pro žáky 3. ročníku obor Gastronomie do předmětu „Technologie“. Slouží k procvičení učiva na interaktivní tabuli.

2 Vepřové maso 2.

3 Obsah: Rozdělení vepřové půlky Rozdělení vepřové půlky Použití jednotlivých částí v kuchyni Použití jednotlivých částí v kuchyni

4 Rozdělení vepřové půlky: Prasečí hlava Prasečí hlava Prasečí hlava Prasečí hlava Lalok Lalok Lalok Hřbetní sádlo Hřbetní sádlo Hřbetní sádlo Hřbetní sádlo Krkovička Krkovička Krkovička Plecko – plecko, ramínko Plecko – plecko, ramínko Plecko Pečeně (panenka) Pečeně (panenka) Pečeně Bůček Bůček Bůček Kýta – oříšek, ořech, horní šál, dolní šál Kýta – oříšek, ořech, horní šál, dolní šál Kýta Kolínko Kolínko Kolínko Nožička Nožička Nožička Ocásek Ocásek Ocásek

5 Dělení vepřového masa do jakostních tříd: 1.třída - kýta, pečínka, panenská pečeně, krkovička 1.třída - kýta, pečínka, panenská pečeně, krkovička 2.třída - plecko, ramínko 2.třída - plecko, ramínko 3. třída - bůček, kolínka, lalok 3. třída - bůček, kolínka, lalok

6 Rozdělení vepřové půlky: 1. Kýta 2. Pečeně 3. Panenská svíčková 4. Plec 5. Krkovička 6. Bůček 7. Nožičky 8. Kolínka 9. Hlava

7 Pracovní list Označte jednotlivé části vepřového masa Označte jednotlivé části vepřového masa

8 Správné řešení KRKOVIČKA KÝTA PEČENĚ PLEC PANENKA BŮČEK HLAVA KOLÍNKA NOŽIČKY

9 Zdroje LITERATURA: Sedláčková, Hana. Technologie přípravy pokrmů. Praha: nakladatelství Fortuna, 2000. ISBN 80-7168-737-5 Sedláčková, Hana. Technologie přípravy pokrmů. Praha: nakladatelství Fortuna, 2000. ISBN 80-7168-737-5Obrázky: http://office.microsoft.com, Galerie Office, 20.07.2012 http://office.microsoft.com, Galerie Office, 20.07.2012 http://office.microsoft.com


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google