Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.3.17 grafické znázornění věty jednoduché Název sady: Český jazyk.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.3.17 grafické znázornění věty jednoduché Název sady: Český jazyk."— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.3.17 grafické znázornění věty jednoduché Název sady: Český jazyk 7. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3577 Anotace: Prezentace upevňuje rozlišování větných členů, přibližuje jejich grafické znázornění. Materiál je určen pro práci s projektorem, obsahuje animace.

2 Odpoledne výprava namáhavě postupovala džunglí k horám. V P N K H D O PŘ POPUČPUZ PUM PUČ PUZ PUM Urči větné členy a nakresli graf.

3 Naše Andrea často vzpomíná na krásný výlet na Šumavu. A V K N NV NŠ Č PKSPT4PKNPOPUČPŘPKS Urči větné členy a nakresli graf. PKS PKN PUČ PT4

4 Pavel půjčil Kamilovi svoji knihu a linkovaný sešit. P P L SK S K Urči větné členy a nakresli graf. PO PŘ PT3 PKS PT4 PKS PT4 PT3 PKS

5 Urči větné členy a nakresli graf. Ze sálu se ozývala tichá hudba komorního orchestru. POPKSPŘPUMPKSPKN SO H ZS TO K PUM PKS PKN PKS

6 Urči větné členy a nakresli graf. V bratrově objetí zapomněla na množství zbytečných starostí. PŘPUMPKS PT4PKNPKS NM ONA VO B Z S Z PUM PT4 PKN PKS

7 Urči větné členy a nakresli graf. Venku velmi silně zahřmělo. Z VS V PUMPUmíPUZ PŘ PUM PUZ PUmí Věty jednočlenné mají jen jeden základní větný člen.

8 Podle schématu sestav větu. např. Mladý lovec si ráno vyšel do lesa.

9 Podle schématu sestav větu. např. Vycvičení psi zachytili stopu zajíce.

10 Zdroj: ilustrace klipart www.office.microsoft.com VĚRA, Hartmannová. Jazykové rozbory. Olomouc: FIN, 1994, ISBN 80- 85572-56-8.


Stáhnout ppt "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.3.17 grafické znázornění věty jednoduché Název sady: Český jazyk."

Podobné prezentace


Reklamy Google