Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

B Y O D Otázky, které nastolily dva roky experimentálního ověřování projektu BYOD – Vzděláváme pro budoucnost Studijní materiál v rámci projektu Informační.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "B Y O D Otázky, které nastolily dva roky experimentálního ověřování projektu BYOD – Vzděláváme pro budoucnost Studijní materiál v rámci projektu Informační."— Transkript prezentace:

1 B Y O D Otázky, které nastolily dva roky experimentálního ověřování projektu BYOD – Vzděláváme pro budoucnost Studijní materiál v rámci projektu Informační centra digitálního vzdělávání

2 Video = přímo k věci

3 Nejčastější učitelovy otázky Sám nemám připojení k wifi, jak může vedení školy po mne chtít něco takového? Školní wi-fi je pomalá. Vše se odpojuje a taková výuka mne zdržuje. Mohu mít všechna ta zařízení a programy doma? Internet mám, ale wifi – ne? Nevím, co mám dělat, ale žáci si dělají, co chtějí. Pořád jsou na internetu, ale ne tam, kde já chci. Mobily a tablety ve škole je třeba ZAKÁZAT! Stejně všechny děti nemají svoje zařízení, tak jakápak je to výhoda? Digitální propast se otvírá, a ti, kteří na to nemají peníze, v ní zůstanou viset.

4 Nejčastější rodičovské otázky Musí si žáci nosit svá zařízení do školy? Kdo zaplatí zničené či ztracené pomůcky? Vaše wifi připojení je pomalé? Může využít své 3G? Kdo zaplatí všechny ty doplňkové programy? Antiviry a já nevím co ještě? Učitelka mi řekla, že když si nepřinesu svůj notebook, dostanu kouli. To tedy ne! Když je to moje zařízení, jak je možné, že po připojení do vaší sítě, mám internet blokován k některým mým souborům?

5 Projekt Vzděláváme pro budoucnost se představuje

6 Nejčastější otázky ICT koordinátora Co uděláme s tím pomalým připojením? Pořád to padá! Jak vysvětlím učitelům, co to vůbec je cloud? Sotva se naučili nosit USB, a už po nich chceme všechno sdílet po síti. Jak ohlídáme všechny ty tablety i z hlediska inventury? Jak nastavit filtrování, aby bylo opravdu efektivní a nebránilo smysluplnému provozu? Mám se vůbec honit, když výsledek je v nedohlednu? Digitální propast se otvírá, i mezi učiteli.

7 A co na to žák? Včera jsem udělal svůj projekt přes OneDrive. Nyní vám z iPadu promítnu svou prezentaci na projekční ploše. Minule mi poslala tu fotku, tak jsem jí šoupnul na facebook. Docela zuřila, slepice jedna. Co otravuje a chce mne zkoušet. Ještě jsem tu SMS neposlal. Nelez mi do toho telefonu, mám tam svoje fotky, a nic ti do nich není.

8 Nejčastější ředitelovy otázky Z čeho mám zaplatit infrastrukturu a kdo mi vůbec poradí ? Mám se kam obrátit? Proč vůbec jdeme touto cestou, když střední školy stejně učí postaru a digitální kompetence žáků je vůbec nezajímají ? Proč mám pořád řešit některé incidenty a kyberšikanu? Když děti na síť ve škole nepustíme, kyberšikana a sexting už nejsou můj problém. Co mám dělat s těmi aktivními učiteli, co pořád chtějí zkoušet něco nového? Projekt stíhá projekt A ocení to inspekce? Jejich portál vůbec s takovými řešeními nepočítá. Dá mi na to zřizovatel? Nebo mne zas pošle k šípku?

9 Jak vypadá třída budoucnosti Future classroom


Stáhnout ppt "B Y O D Otázky, které nastolily dva roky experimentálního ověřování projektu BYOD – Vzděláváme pro budoucnost Studijní materiál v rámci projektu Informační."

Podobné prezentace


Reklamy Google