Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/34.0434 NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/34.0434 NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2."— Transkript prezentace:

1 ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/34.0434 NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalosti, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti. AUTOR:Jarmila Moravcová TEMATICKÁ OBLAST:Finanční gramotnost matematika II NÁZEV DUMu:Pojištění I POŘADOVÉ ČÍSLO DUMu: 19 KÓD DUMu:JM_VI/2_FIN_GRAM_MAT_II_19 DATUM TVORBY:5.1.2014 ANOTACE (ROČNÍK):Prezentace je určena pro žáky 7. ročníku ZŠ nebo sekundy víceletých gymnázií. Informuje žáky o prospěšnosti pojištění. METODICKÝ POKYN:

2 Maminka Tatínek Eliška Davídek

3 Kropáčkovi na silvestrovské dovolené  co je potkalo  jak to řešili  výsledek

4 Kropáčkovi na silvestrovské dovolené Kropáčkovi jeli na vánoční dovolenou. To už víme z minula. Moc se jim tam líbilo, dokud je nepotkala tato příhoda. Přišli z odpolední procházky, odemkli svůj pokoj v penzionu a zjistili, že se jim ztratily některé cenné věci – notebook, maminčiny hodinky, 2 mobily, fotoaparát a nějaké oblečení. Šli to hned nahlásit majiteli penzionu panu Vránovi a pan Kropáček očekával, že s nimi pan Vrána hned sepíše seznam ukradených věcí a bude celou situaci řešit.

5 Co čekáte, že udělal majitel penzionu pan Vrána? 1) oznámil krádež policii 2) oznámil krádež své pojišťovně 3) sepsal s panem Kropáčkem ukradené věci 4) omluvil se panu Kropáčkovi za způsobené problémy NE

6 Co opravdu udělal majitel penzionu pan Vrána? 1) řekl panu Kropáčkovi, že si to musí vyřešit sám 2) že má mít pan Kropáček vlastní cestovní pojištění včetně pojištění zavazadel 3) že nemá pan Kropáček vozit na dovolenou cenné věci 4) Že je možné, že si pan Kropáček celou krádež vymyslel a chybějící věci s sebou ani neměl

7 Pan Kropáček se nedal 1) oznámil krádež policii, kde s ním sepsali protokol 2) pan Kropáček měl cestovní pojištění, ale nevztahovalo se na pojištění zavazadel na pokoji hotelu 3) pan Kropáček ví, že majitel penzionu jako podnikatel za věci svých hostů zodpovídá 4) pan Kropáček bude náhradu škody požadovat po panu Vránovi

8 Pan Vrána lituje: 1) Radil se s právníkem a zjistil, že ukradené věci musí panu Kropáčkovi zaplatit. 2) Nedávno pan Vrána zrušil svoji pojistku podnikatele za způsobenou škodu, protože se mu zdála moc vysoká. 3) Pan Vrána vidí, že to nebylo dobré rozhodnutí.

9 Kolik pan Vrána zaplatí ? Pan Kropáček vyčíslil škodu na 38 880 Kč. Pan Vrána nedávno zrušil svoji pojistku podnikatele za způsobenou škodu, protože se mu zdála moc vysoká. Pan Vrána spočítal, že škoda pana Kropáčka je rovných 54 % z jeho roční platby pojistky. Kolik byla roční platba pojistky pan Vrány?

10 Výpočet : 54 %...........................................38 880 Kč 1 % ………...........… 38 880 : 54 = 720 Kč 100 % ………….…………………72 000 Kč Podnikatelská pojistka pan Vrány činí ročně 72 000 Kč.

11 shrnutí : Pan Kropáček znal svá práva. Ukradené věci mu nikdo nevrátí, ale dostane alespoň finanční náhradu. Podnikatel pan Vrána poznal, že, nemít pojistku, mu nestojí za to riziko a nejistotu. Jeho škoda by mohla být někdy mnohem větší (třeba při požáru) a potom by ji už sám nemohl zaplatit.

12 POJIŠTĚNÍ ŽIVOTNÍ ÚRAZOVÉ DOMÁCNOSTI A NEMOVITOSTI CESTOVNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU POJIŠTĚNÍ PRO PODNIKATELE POJIŠTĚNÍ ÚVĚRU A JINÉ

13 Kropáčkovi se dneska loučí

14 použité zdroje: Obrázky: AUTOR NEUVEDEN. Kliparty Microsoft Office [online]. [cit. 28.11.2012]. Dostupný na WWW: http://office.microsoft.com/ http://office.microsoft.com/


Stáhnout ppt "ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/34.0434 NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2."

Podobné prezentace


Reklamy Google