Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kavky potřebují pomoc Daniel Dvořák 6.B. Kavka obecná Corvus monedula Samec-délka křídla :223 mm do 250 mm Samice-délka křídla od : 214 mm do 243 mm Samec-hmotnost.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kavky potřebují pomoc Daniel Dvořák 6.B. Kavka obecná Corvus monedula Samec-délka křídla :223 mm do 250 mm Samice-délka křídla od : 214 mm do 243 mm Samec-hmotnost."— Transkript prezentace:

1 Kavky potřebují pomoc Daniel Dvořák 6.B

2 Kavka obecná Corvus monedula Samec-délka křídla :223 mm do 250 mm Samice-délka křídla od : 214 mm do 243 mm Samec-hmotnost těla od : 224 g do 270 g Samice-hmotnost těla od : 193 g do 215 g O bývá velkou oblast od severozápadní Afriky přes celou Evropu s výjimkou severní části Skandinávie, až po východní Himaláje a jezero Bajkal v Asii. Varování : v České republice velmi ohrožený druh !!! V České republice se vyskytuje po celý rok, nejhojněji však přes léto, kdy na našem území hnízdí v počtu 10 - 20 000 párů.

3 Kavka je v ohrožení Tam, kde dřív byli tisíce těchto inteligentních ptáků jsou dnes pouhé stovky. Je to způsobeno práškováním polí. Chemikálie, které jsou obsažené v práškovacích prostředcích zabíjejí hmyz i jiné živočichy, nejvíc postihují hejna živící se na polích nebo u nich hnízdící.Je to jako když dáte chlór do vody, je sice pitná, ale všechno živé v ní zemře.

4 Kde hnízdí a jak si staví hnízdo Příklad zříceniny na které by mohly hnízdit. Hnízdo Výskyt: Pravidelně hnízdící druh. Kavky hnízdí v dřevěných budkách, komínech i na zříceninách. Kavky si hnízda stelou srstí zvířat,větvičkami Kavky udržují ve svém hnízdě čistotu neboli kavky výkaly z hnízda vynášejí.

5 Stavba hnízda Kavka si bere srst na vystlání hnízda Zajímavosti k hnízdění Na vejcích nepravidelně sedí též samec. Kavčí matka po vylíhnutí mláďat svoje hnízdo čistí od nečistot a výkalů. Když se mláďata kavky vylíhnou a začnou volat z hladu tak matka i otec jdou na lov a mláďatům ukážou že krmení není a když se vrátí tak naznačí že je krmení, mláďata začnou volat a rodiče je krmí, když jednomu z nich potrava dojde tak druhý mu dá a tak krmí dokud potrava nedojde oběma.

6 Péče o mladé Hnízdění Doba hnízdění minimálně v dubnu a maximálně v květnu. Snůška minimálně dvě vejce a maximálně sedm vajec. Hmotnost vejce od 8.14g do 13.55g, průměrná hmotnost 10.95g, hmotnost skořápky od 0.42 g do 0.99 g, průměrná hmotnost 0.79 g. Délka vejce od 30.00 mm do 40.90 mm, průměrná délka 35.00 mm. Šířka vejce od 21.00 mm do 29.70 mm, průměrná šířka 25.10 mm. Délka vysezení minimálně 17 dnů, maximálně 19 dnů. Vyvedení minimálně 28 dnů, vyvedení maximálně 35 dnů.

7 Útok a obrana Kavka v hnízdě Obrana Kavka se někdy dokáže ubránit i poštolce. Když je kavka v budce a vlítne na ní poštolka, tak se poštolka snaží dostat svoje drápy na kavku. Kavka má silný zobák a tak poštolku stále vystrkuje a vystrkuje, až poštolka odletí. Poštolka se nevzdává, zase přiletí a snaží se dostat kavku ven z budky.Kavka ale chytne poštolku za nohu a stoupne si na stranu nohy. Čím víc se poštolka snaží ze sevření dostat, tím víc jí kavka do nohy klove, až jí pustí a poštolka odletí.

8 Inteligence Kavka jako papoušek Kavky byli dřív jako papoušci, protože tito inteligentní ptáci se dokážou naučit i různé kousky, slova a zvuky. Dokážou se naučit i různé odlišné zvuky které po té dokážou vydávat. Kavka je také inteligentní v tom, že když někam letí a obrátí třeba pět listů a najde tam potravu, že jí vyzobe a poté se tam vrátí a když jí najde znova, tak to dělá dokud tam potrava je.

9 Ornita, pomáhá těmto úžasným zvířatům Každý by si měl uvědomit, že člověk je na přírodě závislý. Proto by se měli ptáci, savci, plazi, ryby i někteří bezobratlí chránit, stejně jako rostliny. Právě společnosti jako je Ornita se o to snaží.

10 Mé pozorování

11

12 Poděkování Rád bych poděkoval za podporu a motivaci při vytváření této práce zejména svému tátovi a paní učitelce Svatkové.


Stáhnout ppt "Kavky potřebují pomoc Daniel Dvořák 6.B. Kavka obecná Corvus monedula Samec-délka křídla :223 mm do 250 mm Samice-délka křídla od : 214 mm do 243 mm Samec-hmotnost."

Podobné prezentace


Reklamy Google