Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785, financovaného.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785, financovaného."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. 1. ČÁST EDICE Microsoft Office PowerPoint & OpenOffice.org Impress Načítání…

2 KANCELÁŘSKÝ BALÍK prezentační programy

3 Co je to kancelářský balík? Kancelářský balík je sada navzájem propojených aplikací. Většinou obsahuje textový editor, tabulkový editor, nástroj na tvorbu prezentací nebo databázový systém. V současné době je nejrozšířenější balík Microsoft Office. V poslední době však získává oblibu i open source kancelářský balík OpenOffice.org. Existují ještě další kancelářské balíky, které však již nejsou tak rozšířené jako tyto dva.

4 Prezentace V této prezentaci se budeme věnovat prezentačním nástrojům, které jsou většinou součástí kancelářských balíků. Porovnáme programy Microsoft Office PowerPoint a OpenOffice.org Impress (verze pro Windows).

5 Microsoft Office PowerPoint seznámení s programem

6

7 Výhody programu Verze 2010 přináší působivé 3D přechody mezi snímky. Nabízí více grafických efektů včetně velkého množství šablon. Obsahuje lepší možnost úpravy fotografií a videí přímo v prezentaci. Podporuje Makra. Kontroluje český pravopis a gramatiku.

8 Nevýhody programu Je placený. Neexistuje přenosná („portable“) verze. Nemá téměř žádné možnosti rozšíření. Orientační ceny produktů naleznete na: http://www.microsoft.com/cze/office2010/orientacni- cenik.aspx

9 OpenOffice.org Impress seznámení s programem

10

11 Výhody programu Je zcela zdarma. Je otevřený – může se volně šířit a upravovat. Existuje přenosná „portable“ verze. Má více možností rozšíření.

12 Nevýhody programu Obsahuje méně grafických efektů a šablon. V základní verzi nepodporuje kontrolu české gramatiky a Makra. V operačním systému Windows může být pomalejší. (Program je původně vytvořen pro Linux.)

13 Námět k diskusi 1) Který program používáte a proč? 2) Který program má podle vás lepší funkce a které to jsou? 3) Najděte další výhody a nevýhody programů a srovnejte je. 4) Daly by se některé problémy (nevýhody) vyřešit? Jak?

14 Námět k diskusi 5) Vytvořte následující anketu: Každý žák ve třídě na papír zaškrtne jednu z možností: Používám oba programy. Používám Microsoft Office PowerPoint. Používám OpenOffice.org Impress. Používám jiný program. Žádný podobný program nepoužívám. Na závěr vytvořte graf používanosti programů ve své třídě a napište závěr. Který prezentační nástroj je ve vaší třídě nejoblíbenější? Proč?

15 Zdroje: Informace: http://cs.wikipedia.org/wiki/Microsoft_PowerPoint http://office.microsoft.com/cs-CZ/ http://cs.wikipedia.org/wiki/OpenOffice.org_Impress http://www.openoffice.cz/impress Fotografie: Vytvořeno pomocí funkce PrintScreen. Poznámka: V ukázce grafického prostředí Impress je použit obrázek z verze pro OS Microsoft Windows.


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785, financovaného."

Podobné prezentace


Reklamy Google