Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

IV. kongres Sítě mateřských center 16.11.2012 Máš se starat o dítě, aneb mají rodiče právo dělat v mateřském centru něco „jenom“ pro sebe?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "IV. kongres Sítě mateřských center 16.11.2012 Máš se starat o dítě, aneb mají rodiče právo dělat v mateřském centru něco „jenom“ pro sebe?"— Transkript prezentace:

1 IV. kongres Sítě mateřských center 16.11.2012 Máš se starat o dítě, aneb mají rodiče právo dělat v mateřském centru něco „jenom“ pro sebe?

2 16.11.2012IV. kongres Sítě mateřských center Popispéče o dítě/děti a rodinuprofese předmět činnosti výchova, péčeplnění úkolu od zaměstnavatele cíl činnosti vztahyvýkony způsob hodnocení splnění úkolu -subjektivní pocit odvíjející se od představ jednotlivců o „správné“ péči a výchově, -požadavky vývojové psychologie, kdy je předmětem diskuse, kdo je pro dítě přínosným vychovatelem -objektivně stanovené normy na vykonávanou práci -jasně definované zadání úkolu kdo stanovuje náplň práce ?????zaměstnavatel odměna za vykonanou práci ?????mzda potřebné dovednosti a znalosti rodičovské a rodinné kompetenceformální vzdělání, praxe

3 IV. kongres Sítě mateřských center 16.11.2012 1. O/hodnocení obou oblastí činností  objem práce žen, a zdaleka nejen těch, které jsou na rodičovské dovolené, zůstává takto nedoceněn: podle studie VÚPSV z roku 2010, Rodina a zaměstnání s ohledem na rodinný cyklus,  celkový objem času, který ženy věnují neplacené práci, je oproti mužům více než dvojnásobný (56 hod. vs. 25 hod.), zatímco v zaměstnání tráví pouze o necelou pětinu méně času než muži (40 hod. vs. 47 hod.).

4 IV. kongres Sítě mateřských center 16.11.2012 2. Nově vytvořená hodnota  nově vytvořená hodnota v domácnostech je v SRN rovna 55% výši HDP.  V rámci vzdělávání žen na rodičovské dovolené jsme spočítali, že měsíční výše této nově vytvořené hodnoty je rovna minimálně 51000Kč.

5 IV. kongres Sítě mateřských center 16.11.2012 3. Různé okruhy činnosti, různá kritéria hodnocení 1. Já  dítě: Kolik mojí péče potřebuje? 2. Já  pracoviště:  Co se ode mne bude na pracovišti vyžadovat?  Co přinese tato práce mně? a/ Jaký plat mohu očekávat? b/ Jaký kariérní postup se nabízí? Potřebujeme na sobě pracovat stále, tedy i tehdy, když to po nás bezprostředně nikdo nevyžaduje.

6 IV. kongres Sítě mateřských center 16.11.2012 Usmíření rodiny a zaměstnání matka profesionálka

7 IV. kongres Sítě mateřských center 16.11.2012 M_ANIMA – flexibilní vzdělávání pro ženy v aktivní fázi rodičovství Nabídka besed, která se může uskutečnit v různých MC či místech stálého setkávání žen, a školení moderátorek těchto míst setkávání, které na závěr školení obdrží manuál 20 vzdělávacích jednotek, které povedou v místě svého působení. Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

8 IV. kongres Sítě mateřských center 16.11.2012 Děkuji Vám za pozornost Kontakt: Marie Oujezdská oujezdska@rodiny.cz


Stáhnout ppt "IV. kongres Sítě mateřských center 16.11.2012 Máš se starat o dítě, aneb mají rodiče právo dělat v mateřském centru něco „jenom“ pro sebe?"

Podobné prezentace


Reklamy Google