Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Exkurze Praha 16. – 20. 3. 2015.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Exkurze Praha 16. – 20. 3. 2015."— Transkript prezentace:

1 Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Exkurze Praha 16. – 20. 3. 2015

2 V neděli 15. 3. jsme vyrazili směr Praha, hotel Pramen

3 Pondělí, dopoledne: Navštívili jsme Dopravní podnik hlavního města Prahy, kde jsme se dozvěděli mnoho vyčerpávajících informací o jeho fungování, vozovém parku, zaměstnancích a dalších věcech.

4 Pondělí, odpoledne: Podívali jsme se do muzea MHD a poté jsme absolvovali okružní vyjížďku historickou tramvají.

5 Pondělí, večer: Prošli jsme se po Malé Straně, Karlově mostě a prohlédli si Pražský hrad, to vše v doprovodu průvodce se zajímavým výkladem o těchto památkách.

6 Úterý, dopoledne: Prohlédli jsme si výstavu Brána do vesmíru na Výstavišti v Holešovicích, kde jsme mohli vidět makety kosmických lodí ve skutečné velikosti, originální skafandry nebo vyzkoušet výcvik kosmonautů.

7 Úterý, odpoledne: Absolvovali jsme velmi zajímavou exkurzi na Letišti Václava Havla v Ruzyni.

8 Středa, dopoledne: Navštívili jsme Technické muzeum, ve kterém jsme mimo jiné za doprovodu odborného lektora sfárali do uhelného a rudného dolu.

9 Středa, odpoledne: Podívali jsme se do Muzea pražského vodárenství a vodárny v Podolí, kde jsme se seznámili s úpravou surové říční vody napříč stoletími a naskytl se nám úchvatný panoramatický pohled na Prahu z vodárenské věže.

10 Středa, večer: S průvodkyní jsme se prošli za strašidly Starého Města. Seznámili jsme se s nejzajímavějšími pražskými legendami, strašidelnými pověstmi a tajuplnými historkami.

11 Čtvrtek, dopoledne: Nechali jsme se vyvézt do observatoře Žižkovského vysílače – nejvyšší pražské stavby. Dále jsme se dozvěděli něco o historii věže, která jako jediná nabízí 360° pohled na metropoli.

12 Čtvrtek, odpoledne: Vyjeli jsme lanovkou na Petřín, vystoupali jsme na Petřínskou rozhlednu a navštívili jsme zrcadlové bludiště.

13 Čtvrtek, večer: Prostřednictvím digitálního systému jsme se seznámili s nejznámějšími souhvězdími severní i jižní polokoule, zaletěli jsme do hlubin vesmíru a obdivovali krásu vzdálených galaxií.

14 Pátek, dopoledne: Navštívili jsme Národní technickou knihovnu v Dejvicích, nejmodernější knihovnické pracoviště v ČR.

15 Pátek, odpoledne: Při plavbě lodí po Vltavě jsme měli možnost poznat Prahu z nového úhlu a díky výkladu jsme se dozvěděli mnohé zajímavosti z historie lodní dopravy v Praze.

16 Pátek, večer: Závěrem týdne jsme měli možnost vidět představení černého divadla Život je fajn.

17


Stáhnout ppt "Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Exkurze Praha 16. – 20. 3. 2015."

Podobné prezentace


Reklamy Google