Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní informace Celý název: Erebos- hra, která zabíjí Autor: Ursula Poznanski Nakladatelství: Fragment Počet stran: 320.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní informace Celý název: Erebos- hra, která zabíjí Autor: Ursula Poznanski Nakladatelství: Fragment Počet stran: 320."— Transkript prezentace:

1

2 Základní informace Celý název: Erebos- hra, která zabíjí Autor: Ursula Poznanski Nakladatelství: Fragment Počet stran: 320

3 Děj Děj se odehrává v Anglii, přesněji, točí se okolo života Nicka Dunmora. Nick je obyčejným, 16ti letým žákem. Avšak jednoho dne se jeho velmi dobrý kamarád začne chovat divně. Postupně tuto epidemii zaznamenává u ostatních spolužáků. Příčinou je CD, na kterém se ukrývá hra, zvaná Erebos. Není to dlouho a samotné CD se dostane do rukou i Nickovi. Vzápětí se mu otvírá úplně nový svět a však pro ostatní, „nezasvěcené“ se stává počítačově závislým. Ale hra postupně nabírá zajímavý spád. Nick pomalu rozlušťuje skládanku oné velmi dobré hry, která se chová příliš lidsky. Nachází nečekané spojence, spolu s nimi dochází k nečekaným závěrům a co víc, sám se spolu s přáteli stává kouskem mozaiky.

4 Můj osobní názor Mne se kniha samotná líbila. Prvně mě zaujala svou obálkou. Kromě toho fascinujícího oka je vazba pomuchlaná, oškrábaná a působí dojmem salátových učebnic. Druhá věc, která mě zaujala a popostrčila ke koupi knížky byla zmínka o RPG hře, na které je ve finále stavěn celý příběh. Kniha je psaná ich-formě, takže se snadno vžijeme do nickovo situace. Nick není pouze hráčem, ale i člověkem a proto je tu i postava Emily, jeho tajné lásky. (samozřejmě, jsou tu i další postavy, které jen potvrzují Nickovo lidskost) Kromě Nickovo pohledu tu máme i Sariuse. Nickoho charakter ve hře. Kniha je tedy psaná stylem Nick: skutečný svět Sarius: prostředí počítačové hry A nakonec, rozuzlení příběhu je do poslední chvíle nečekané. Erebos je jedna z mála knížek, která mě donutila udělat „ooo“ a hodinu po přečtení přemýšlet o tom, jak je to možné. Avšak smysl knihy je mnohem hlubší, než se může na první pohled zdát. Ale, nebudu odkrývat moc, abych Vás nepřipravila o to nejlepší.

5 Hlas lidu Knihu jsem po přečtení krutě vychvalovala a proto nebylo překvapením, že si ji kamarádi různě propůjčovali. Speciálně pro tuhle recenzi jsem je tedy poprosila, aby Vám svůj názor na knihu poskytly. Lukáš: Knížka byla super, nejsem moc čtenář, mám radši časopisy, ale tahle byla fakt skvělá Káťa: Kniha se mi líbila, ten konec byl fakt zmatenej, ale jinak z ní mám dobrej pocit a jsem ráda, že jsem si jí přečetla. Bára: Já mám radši knihy o upírech, andělech, atp., ale tahle knížka se mi líbila.

6 Pro koho je kniha určena Uvnitř knihy je uvedeno od 13ti let a musím souhlasit. Samozřemě, kniha je univerzální a dokonce si myslím že právě prostředí RPG hry navnadí mužskou část. Avšak kniha se zalíbila i dospělým lidem, kteří s knihou ve finále souhlasili. Takže pokud máte rádi RPG hry, sem tam tu romantiku, ale zajímavé příběhy celkově, rozhodně po ní sáhněte, nebudete litovat!

7 Závěrem Nuže, jsme u konce první recenze. Doufám,že se Vám líbila, Příště se můžete těšit na další knižní kousek, nebo, pokud by byl ohlas, i film, či seriál. Pro zatím se s Vámi loučí Energy McKee a její Čas na recenzi. Autorčina maličkost


Stáhnout ppt "Základní informace Celý název: Erebos- hra, která zabíjí Autor: Ursula Poznanski Nakladatelství: Fragment Počet stran: 320."

Podobné prezentace


Reklamy Google