Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Lichnov Den otevřených dveří 2015.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Lichnov Den otevřených dveří 2015."— Transkript prezentace:

1

2 Základní škola Lichnov Den otevřených dveří 2015

3 Den otevřených dveří Dne 27. ledna 2015 jste se mohli zúčastnit Dne otevřených dveří na Základní škole v Lichnově. K vidění byly nejen prostory a vybavení školy, ale především ukázky z nových technologií ve vzdělávání, ze samotné výuky, her, hlavolamů a netradičních vzdělávacích postupů.

4 Program Všichni návštěvníci byli provázeni žáky naší školy. Naplánovaná trasa byla plná zajímavostí.

5 Reedukace a poradenství Mgr. Iveta Kollárová, výchovná poradkyně naší školy, osvětlila návštěvníkům péči o žáky se zvláštními vzdělávacími potřebami, o zdravotně postižené žáky a žáky talentované. Výchovný poradce poskytuje také individuální konzultace při řešení výchovných a výukových problémů i v otázkách týkajících se studia na SŠ a volby povolání. Mgr. Jaroslava Adámková má na starost reedukační péči, kde žáci využívají například inteligentní plastelínu, psací kouli na uvolnění ruky nebo různé výukové reedukační programy.

6 PC učebna V počítačové učebně mají žáci k dispozici 13 počítačů vybavených sluchátky a internetovým připojením. Ve výuce se využívají různé počítačové programy pro jednotlivé školní předměty.

7 Laboratoř Při chemii a fyzice se žáci účastní také všelijakých experimentů a pokusů. K dispozici mají mikroskopy, preparáty, ukázky hornin a minerálů aj…

8 Tělocvična V tělocvičně si návštěvníci mohli prohlédnout moderní vybavení pro cvičení v hodinách Tv a sportovních kroužků, pomůcky pro plnění disciplín OVOV, elektronickou časomíru a ozvučení tělocvičny. K dispozici mají žáci také vybavení pro běžecké lyžování pro zimní období.

9 Další předměty … I k běžným školním předmětům jako jsou například Český jazyk nebo Matematika patří spousta výukových materiálů. Základní motto přece zní „Škola hrou“.

10 Cizí jazyky Na naší škole se v současné době vyučují dva cizí jazyky – Anglický jazyk Německý jazyk Oblíbenými činnostmi jsou projektová a skupinová vyučování, tvorba plakátů nebo vlastních žákovských portfolií. Přiblížit žákům tradice a zvyky anglicky či německy mluvících zemí se učitelé snaží také organizací zážitkových akc í.

11 Anglický jazyk Výuka anglického jazyka probíhá již od 1. třídy. Žáci se učí nejen podle učebnic, ale také formou her výukových karet interaktivních a počítačových programů.

12 Německý jazyk Německý jazyk se vyučuje v 8. a 9. třídě jako druhý cizí jazyk. Žáci pracují s výukovými plakáty, kartami, slovníky nebo výukovými hrami a programy.

13 Dramatická výchova V 8. a 9. třídě si žáci mohou zvolit jako volitelný předmět Dramatickou výchovu. Zde se učí základním hereckým dovednostem.

14 Volný čas Základní škola v Lichnově má také širokou nabídku volnočasových aktivit. Pro své žáky nabízí kroužky: Hra na klávesy či na kytaru Pěvecký sbor Hravá angličtina Mnoho sportovních kroužků Taneční a Výtvarný kroužek ZUŠ Dramatický kroužek apod… Žáci mohou trávit odpoledne ve školní družině, kde je pro ně vždy nachystán pestrý a zábavný program.

15 A mnoho dalšího … Naše škola má na dobu neurčitou z Vysoké školy Báňské v Ostravě zapůjčeny hlavolamy. Jde o 32 exponátů, které mají nejen zpestřit výuku, ale především rozvíjet logické myšlení žáků. Ve výuce také mohou žáci využít různé deskové hry, ať již vzdělávací či zábavné.

16 Individuální prohlídku školy si můžete domluvit na telefonu 554 643 130


Stáhnout ppt "Základní škola Lichnov Den otevřených dveří 2015."

Podobné prezentace


Reklamy Google