Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2963 Pohybové hry s gymnastickou stuhou Výukový materiál č.: VY_32_INOVACE_147_Pohybové.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2963 Pohybové hry s gymnastickou stuhou Výukový materiál č.: VY_32_INOVACE_147_Pohybové."— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2963 Pohybové hry s gymnastickou stuhou Výukový materiál č.: VY_32_INOVACE_147_Pohybové hry s gymnastickou stuhou Vypracovala: Mgr. Miroslava Spurná

2 Určeno pro: 9. ročník, ZŠ praktická Vzdělávací oblast: Člověk a zdraví Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tématický okruh: Činnosti ovlivňující úroveň pohybových dovedností – rytmická a kondiční cvičení; cvičení na nářadí Vytvořeno dne: 7.10.2012 Odpilotováno dne: 20.11.2012 Anotace: Výukový materiál slouží jako didaktická pomůcka v hodině tělesné výchovy, kterou navštěvují žáci s poruchou autistického spektra. Výukový materiál navazuje na předcházející výukový materiál „Cvičení s gymnastickou stuhou“ s cílem rozvíjet a upevňovat pohybové dovedností žáka s využitím tělocvičného náčiní. Výukový materiál podporuje aktivitu žáků v hlavní části vyučovací jednotky tělesné výchovy. Použité zdroje: HOLBOVÁ, Sabina. Metodická příručka pro trenéry rytmické gymnastiky v Českém hnutí Speciálních olympiád. Olomouc: Univerzita Palackého, 2012. ISBN 978-80-224-3144-4.

3 Metodický pokyn k učebnímu materiálu: 1. Průpravná hra – Tanec se stuhou Hrací prostor: Jasně vymezíme cvičební prostor (v tělocvičně, ve třídě apod.), tak aby měl každy žák dostatek místa pro cvičení se stuhou. Pomůcky: Gymnastická stuha, hudební přehrávač Pravidla: Na vymezeném cvičebním prostoru stojí žáci se svou gymnastickou stuhou; Za doprovodu hudební nahrávky žáci cvičí se stuhou dle povelů učitele. Učitel postupně vyvolává a střídá názvy osvojených cviků s gymnastickou stuhou (Had, Osmička, Hora, Mlýnské kolo); Žáci se snaží reagovat na povely a hromadně vytvářet gymnastickou sestavu se stuhou. 2. Vytváření vlastních sestav Cvičební karty ze zadu opatříme suchým zipem. Každý žák dostane vlastní cvičební kartičky (každý cvik 2x; Celkem 8 cvičebních karet), ze kterých má za úkol poskládat vlastní pohybovou sestavu. Jednotlivé karty skládají za sebou v různém pořadí na připravenou podložku (obdélník koberce). Vlastní vytvořenou sestavu každý žák také předvede.

4 Metodický pokyn k učebnímu materiálu: Soubor cvičebních karet s vybranými cviky s gymnastickou stuhou HAD OSMIČKA KOPEC MLÝNSKÉ KOLO


Stáhnout ppt "Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2963 Pohybové hry s gymnastickou stuhou Výukový materiál č.: VY_32_INOVACE_147_Pohybové."

Podobné prezentace


Reklamy Google