Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kód DUM : VY_32_INOVACE_ICT_I/1.18

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kód DUM : VY_32_INOVACE_ICT_I/1.18"— Transkript prezentace:

1 Kód DUM : VY_32_INOVACE_ICT_I/1.18
Škola: Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace Polenská 162 / 4, Dobronín Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: Inovace a zkvalitnění výuky v ZMŠ Dobronín Název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název materiálu: ActivInspire Autor materiálu: Mgr. Jaroslav Petřivý Datum : Ročník : Stupeň vzdělávání: základní vzdělávání – II. stupeň Vzdělávací oblast, vzdělávací obor, tematický okruh, téma: Informační a komunikační technologie, Základy práce s počítačem Klíčová slova : ActivInspire, nástroje Anotace: Prezentace, určená k samostatné práci žáků. Kteří podle ní získávají základní poznatky pro práci s programem ActivInspire

2 ActivInspire 1. Prohlédni si panel nástrojů na pravé straně ActivInspire. 2. Kurzorem vyhledej následující nástroje : hlavní nabídka, vybrat, pero, guma, tvar, text, zvýrazňovač, výplň, předchozí stránka, další stránka ( nad každou ikonou se objeví její název ).

3 Vyber tvar obdélník a umísti ho v dolní polovině plochy.

4 Vyber tvar trojúhelník a umísti ho na obdélník ( střecha )

5 Vlož zaoblené obdélníky ( okna a dveře )

6 Zvol nástroj výplň a vybarvi různobarevně dům

7 Metodický list k materiálu :
Prezentace, určená k samostatné práci žáků, kteří uplatňují dovednosti získané v předcházejících hodinách. Pracují na svých počítačích. Po splnění úkolů se vždy objeví v prezentaci řešení. Materiál navazuje na obdobný materiál, kdy žáci pracovali v programu malování.

8 Objekty použité k vytvoření prezentace jsou součástí sw Activ inspire, resource pack nebo jsou vlastní originální tvorbou. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá Autorskému zákonu.


Stáhnout ppt "Kód DUM : VY_32_INOVACE_ICT_I/1.18"

Podobné prezentace


Reklamy Google