Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační."— Transkript prezentace:

1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační číslo projektu: CZ.1.07/2.2.00/28.0326 Proviantní služba Rekapitulace proviantního zabezpečení v AČR

2 Obsah přednášky 1.Předpisy proviantní služby AČR 2.Vnitřní předpisy proviantní služby 3.Předpis Prov -1-5 4.Přílohy předpisu Prov -1-5 5.Obecně platné předpisy 6.Dotazy

3 Platné předpisy proviantní služby Prov-1-5, Zabezpečení stravování v AČR Prov- 2-2, Příprava stravy u vojsk Prov- 51-4, Doporučené skladby jídel pro stravování vojenského létajícího personálu v letových dnech Prov- 51-2 /1, Nauka o proviantní výstroji I.díl, Proviantní výstroj útvaru a svazku

4 Vnitřní předpisy proviantní služby RMO 22/2005, Závodní stravování NV MO 10/2012, o finančních hodnotách náležitostí potravin a krmiva a o finančních pro hospodaření s materiálem v resortu MO

5 Novelizovaný předpis Prov -1-5 Zabezpečení stravování v AČR Vlastní předpis, + 7 příloh Peněžní stravní hospodaření Účet potravin Účetní zásady pro VZK Soupravy proviantní výstroje Postupy a standardy závodního stravování Hodnocení nákladů na zabezpečení stravování Prevence rizik ve stravovacích službách

6 Vlastní předpis Prov-1-5 Charakterizuje základní typy stravování Bezplatné a naturální stravování Stravování mimo stálou posádku Specifické formy stravování Řízení proviantního zabezpečení Závodní stravování

7 Příloha 1 Peněžní stravní hospodaření Peněžní stravní hospodaření je systém hospodaření s potravinami k přípravě stravy v rámci stanovené finanční náležitosti potravin. Jedná se o stravování a vyúčtování potravin při výcviku.

8 Zásady vedení účtu stravního hospodaření Příloha 1 k Prov-1-5 čl.2 a)Zapisují se zde fa za závodní stravování (catering, smluvní stravování, FKSP u útvarů u VSZ); b)Vedou se všechny útvary rezortu MO, které hospodaří s potravinami k přípravě stravy v rámci stanovené finanční náležitosti potravin. Zabezpečují vojáky, popř. služební zvířata podle vyhl. 266/1999; c)Kompletně se vyúčtovává polní výcvik s přípravou stravy za každou samostatně cvičící jednotku. d)Uzávěrka do 15. dne následujícího měsíce, u útvaru s odloučenými jednotkami do 20. dne následujícího měsíce se předloží se všemi přílohami pověřenému log. orgánu ke kontrole a ten do 20. resp. 30. dne předloží veliteli k podpisu. Jako odloučené jednotky se rozumí i cvičení.

9 Peněžní stravní hospodaření Příloha č.1 k Prov. 1-5, hl. III Vyúčtování náležitosti řeší finanční výsledek hospodaření. Na konci měsíce schodek 5% úspora 15 % Na konci roku schodek 3% - úspora – nesmí se převést.

10 Příloha 2 ÚČET POTRAVIN Příloha řeší naturální stravní hospodaření. Naturální stravní hospodaření je systém hospodaření s potravinami k přípravě stravy v rámci stanovených proviantních náležitostí. Jedná se o stravování při přídělovém systému hospodaření (válečný konflikt, živelná katastrofa).

11 Příloha 3 Účetní zásady pro VZK Tato příloha rozpracovává a stanovuje v návaznosti na RMO č. 22/2005 Věstníku Závodní stravování, zásady zpracování účetních dokladů ve VZK a jejich předkládání k zúčtování AF.

12 Příloha 4 Soupravy proviantní výstroje Příloha stanovuje složení souprav proviantní výstroje MU 1.0. Automobilní soupravy Polní kuchyně (přívěsné soupravy) Soupravy pro výdej a přípravu stravy (převozné soupravy) Soupravy pro rozdělování potravin a výdej stravy

13 Příloha 5 Postupy a standardy závodního stravování Doporučené standardy a postupy při zabezpečování a realizaci závodního stravování.

14 Příloha 6 Hodnocení nákladů na zabezpečování stravování Příloha rozpracovává a stanovuje postupy při výpočtu nákladovosti jednotlivých stravovacích provozů.

15 Příloha 7 Účetní zásady pro VZK Příloha stanovuje závazné postupy pro řízení a prevenci rizik ve stravovacích provozech při pořizování a skladování potravin, přepravě, výdeji a konzumaci stravy.

16 Obecně platné předpisy Vyhláška č. 266/1999, Sb., o způsobu zabezpečování bezplatného stravování….§ 12 odst. 3) Energetická a výživová hodnota stravních dávek a přídavků potravin i jejich finanční hodnota v jednotlivých dnech měsíce nemusí být vyčerpána. Měsíční průměr čerpání + 5% -5% Roční průměr čerpání + 10% -3% energetickou a výživovou hodnotu uzávěrku ÚSH Vyhláška řeší především energetickou a výživovou hodnotu, kdežto předpis řeší finanční uzávěrku ÚSH a tyto údaje spolu nijak nekorespondují.

17 Obecně platné předpisy Vyhláška MO č. 266/1999 Sb., o způsobu zabezpečení bezplatného stravování, výstrojních a přepravních náležitostí a o zabezpečování ubytování vojáků z povolání Poslední novelizace změnila přílohu 1. Stravní dávky a přídavky potravin na osobu a den a normy jejich energetických a výživových hodnot byly sníženy.

18 Obecně platné předpisy Vyhláška MO č. 272/1999 Sb., o rozsahu a způsobu poskytování naturálních náležitostí vojákům v základní nebo náhradní službě a vojákům v záloze povolaným na vojenské cvičení

19 Obecně platné předpisy VYHLÁŠKA Ministerstva obrany č. 105/2008 Sb., o naturálních a peněžních náležitostech žáků vojenských středních škol


Stáhnout ppt "Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační."

Podobné prezentace


Reklamy Google