Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Téma měsíce: Kniha-můj přítel Téma měsíce: Kniha-můj přítel Školní družina ZŠ Na Smetance Praha 2 měsíc Březen Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Téma měsíce: Kniha-můj přítel Téma měsíce: Kniha-můj přítel Školní družina ZŠ Na Smetance Praha 2 měsíc Březen Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme."— Transkript prezentace:

1 Téma měsíce: Kniha-můj přítel Téma měsíce: Kniha-můj přítel Školní družina ZŠ Na Smetance Praha 2 měsíc Březen Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme z příchozího jara. Začínají přípravy jarního úklidu. Slunce budí všechno ze zimního spánku a do přírody se vracejí veselé zvuky probouzejícího se ptactva. Třídy mění barvy z modré a bílé na zelenou a žlutou. Březen je měsícem knihy a k tomu směřovala také naše činnost. Prohlubovali jsme si vědomosti v oblastech literatury, zeměpisu, vlastivědy a přírodovědy. Ve všech třídách probíhaly různé vědomostní soutěže, kvízy a besedy. Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme z příchozího jara. Začínají přípravy jarního úklidu. Slunce budí všechno ze zimního spánku a do přírody se vracejí veselé zvuky probouzejícího se ptactva. Třídy mění barvy z modré a bílé na zelenou a žlutou. Březen je měsícem knihy a k tomu směřovala také naše činnost. Prohlubovali jsme si vědomosti v oblastech literatury, zeměpisu, vlastivědy a přírodovědy. Ve všech třídách probíhaly různé vědomostní soutěže, kvízy a besedy.

2 Hrajeme si,vyrábíme, odpočíváme 1.odd. 2.odd. A.Smutná D.Brandnerová Vědomostní soutěž: „ Co už vím“. Obsahem soutěže byla témata z různých oborů: Věda a technika, přírodověda,kultura,dějiny,sport. Každý test obsahoval 10 otázek. Za každou správnou odpověď získal soutěžící1 bod. Nejvyšší počet byl 60 bodů. Nejvíce správných odpovědí bylo z oblasti Přírody. Průměrný počet na jednoho soutěžícího byl 40 b. Výsledky soutěže: 1.místo Marek Hasík 57 bodů 2.místo Ema Tréglová 54 dobů 3.místo Eliška Průšová 47 bodů Děti nelenily ani ve výtvarné činnosti. Kvíz: Obecné znalosti ( 3.a 4.tř.) Znalosti byly ze všech oblastí přiměřené věku dětí. Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější: 1.Jakou barvu má karotka? ( Oranžová) 2.Kolik minut má hodina? (60min.) 3.Z čeho se dělá tvaroh? ( Z mléka ) 4.Po které straně chodníku by měli chodit chodci? ( Po pravé) 5.Doplň rčení:“Krade jako ……. (Straka) Z patnácti otázek nejvíce zodpověděla Nela Čížková- 14bodů Bodový průměr byl 10 bodů,což je lepší průměr. A co vyráběly? Například :

3 Zájmová činnost výtvarný kroužek dramatický kroužek Anna Smutná Božena Raabová Jarní květiny - koláž Jarní květiny - koláž Velikonoční vajíčko Velikonoční vajíčko Téma: Slušné chování mezi kamarády. Na první hodině jsme si povídali, jaký je rozdíl mezi dobrým a špatným kamarádem. Pomocí loutek jsme si vytvořili negativní atmosféru a učili jsme reagovat na danou situaci. V příštích hodinách jsme se zaměřili na dětskou četbu, povídání o spisovatelce Boženě Němcové.

4 Poznáváme své město 4.3. Muzeum hl.m.Prahy Výstava obrazů Pravěk Děti si prohlédly stálou expozici historické Prahy od pravěku až do roku 1784. Na toto téma byla ve školním družině vyhlášená soutěž O nejlepší obrázek z pravěku. 11.3. Staroměstská radnice- podzemní chodby Staroměstská radnice patří mezi naše nejvýznamnější architektonické památky, a proto i my jsme chtěli,aby děti věděly o její historii. Prohlídkou muzea a podzemních chodeb si mohly blíže představit život lidí v středověké Praze. 18.3.Podskalské muzeum Výtoň Prohlídka muzea je věnována historii plavení dřeva. Loutka „Vašek“ se strejdou Františkem provedli děti a zazpívali si s nimi plaveckou písničku. Nakonec dostaly plavecký list. 25.3 Velikonoce v MŠ Na Smetance Výstava velikonočních prací se dětem velice líbila. Byla inspirací blížících se jarních svátků.


Stáhnout ppt "Téma měsíce: Kniha-můj přítel Téma měsíce: Kniha-můj přítel Školní družina ZŠ Na Smetance Praha 2 měsíc Březen Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme."

Podobné prezentace


Reklamy Google