Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti."— Transkript prezentace:

1 ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti I/2 VY_12_INOVACE_18/36 – sada č.2 Autor: Helena Jordánová, Mgr. Období: září 2011 – červen 2012 Ročník: 1.-3. Vzdělávací oblast: prvouka VELKÉ SVÁTKY Anotace: Výukový materiál je možno použít při výuce tematického celku Lidé a čas, Náš svět, při povídání si o Vánocích, Velikonocích, narozeninách, atd. Žáci pracují na pracovním listu 4 samostatně nebo s pomocí rodičů. List je určen pro domácí přípravu. Žáci se učí zapisovat informace do tabulky, následně z tabulky vyčíst požadovanou informaci.

2 Největšími svátky v roce, které lidé slaví jsou Vánoce a Velikonoce. V každé rodině pak oslavujete své rodinné události, jako narozeniny, svatba nebo promoce. V tuto dobu se sejde rodina, aby událost oslavila dohromady. Rozdávají se dárky, na stole je plno jídla a pití. Každý vypráví své zážitky a dobrodružství. Symboly VÁNOC jsou : Vánoce slavíme v prosinci. Štědrý den je 24. prosince, pak následují dva sváteční dny 25. a 26. prosince. Děti ve škole mají zimní prázdniny.

3 Symboly VELIKONOC Velikonoce jsou svátky jara, znovuzrození, oslava síly přírody zase se postavit paní Zimě.

4 Podle stáří - od nejstaršího příslušníka rodiny Datum narození

5 Obrázky byly použity z klipartu MS.


Stáhnout ppt "ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti."

Podobné prezentace


Reklamy Google