Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kraj Vyso č ina. Základní informace Počet obyvatel: 514.992Počet obyvatel: 514.992 Krajské město: Jihlava (111.257 obyv.)Krajské město: Jihlava (111.257.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kraj Vyso č ina. Základní informace Počet obyvatel: 514.992Počet obyvatel: 514.992 Krajské město: Jihlava (111.257 obyv.)Krajské město: Jihlava (111.257."— Transkript prezentace:

1 Kraj Vyso č ina

2 Základní informace Počet obyvatel: 514.992Počet obyvatel: 514.992 Krajské město: Jihlava (111.257 obyv.)Krajské město: Jihlava (111.257 obyv.) Sousední kraje: Jihomoravský, Středočeský, Pardubický, JihočeskýSousední kraje: Jihomoravský, Středočeský, Pardubický, Jihočeský Okresy: Havlíčkův Brod, Jihlava, Pelhřimov, Třebíč a Žďár nad SázavouOkresy: Havlíčkův Brod, Jihlava, Pelhřimov, Třebíč a Žďár nad Sázavou

3 Těžký průmysl Mezi rychle se rozvíjející odvětví průmyslu na Vysočině patří v současnosti strojírenský a elektrotechnický průmysl.Mezi rychle se rozvíjející odvětví průmyslu na Vysočině patří v současnosti strojírenský a elektrotechnický průmysl. Největším zaměstnavatelem v kraji Vysočina je strojírenská firma BOSCH DIESEL.Největším zaměstnavatelem v kraji Vysočina je strojírenská firma BOSCH DIESEL.

4 Bosch diesel s.r.o Sídlí v Jihlavě.Sídlí v Jihlavě. Výroba elektronicky řízených komponentů, vysokotlakých vstřikovacích systémů pro vznětové motory osobních i užitkových automobilů.Výroba elektronicky řízených komponentů, vysokotlakých vstřikovacích systémů pro vznětové motory osobních i užitkových automobilů. Odběrateli jsou téměř všechny významné evropské, některé japonské, asijské a jihoamerické automobilky.Odběrateli jsou téměř všechny významné evropské, některé japonské, asijské a jihoamerické automobilky.

5 ŽĎAS Sídlí ve Žďáru nad SázavouSídlí ve Žďáru nad Sázavou Vyrábí kovací lisy, zařízení na zpracování šrotu, zařízení na zpracování válcovaných výrobků, odlitků, výkovků a nástrojů, především pro automobilový průmyslVyrábí kovací lisy, zařízení na zpracování šrotu, zařízení na zpracování válcovaných výrobků, odlitků, výkovků a nástrojů, především pro automobilový průmysl

6 Lehký průmysl NejvětšímNejvětším útlumem prošel textilní, oděvní a kožedělný průmysl. V těchto odvětvích došlo k největšímu poklesu počtu zaměstnanců a některé závody ukončily svůj provoz. NejvětšíNejvětší oděvní firmou je společnost PLEAS se sídlem v Havlíčkově Brodě.

7 Pleas a.s. Sídlí v Havlíčkově BroděSídlí v Havlíčkově Brodě Výroba bavlněného spodního prádla.Výroba bavlněného spodního prádla. V současnosti zaujímá vedoucí postavení na Německém trhu.V současnosti zaujímá vedoucí postavení na Německém trhu.

8 KOSTELECKÉ UZENINY Sídlí v KostelciSídlí v Kostelci výrobky z masa vepřového, hovězího i drůbežího. Originální, trvanlivé, tepelně neopracované fermentované salámy s potravinářskou plísní na povrchu.výrobky z masa vepřového, hovězího i drůbežího. Originální, trvanlivé, tepelně neopracované fermentované salámy s potravinářskou plísní na povrchu.


Stáhnout ppt "Kraj Vyso č ina. Základní informace Počet obyvatel: 514.992Počet obyvatel: 514.992 Krajské město: Jihlava (111.257 obyv.)Krajské město: Jihlava (111.257."

Podobné prezentace


Reklamy Google