Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Rozhovor s Mgr. Michalem Chalupným, ředitelem naší školy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Rozhovor s Mgr. Michalem Chalupným, ředitelem naší školy."— Transkript prezentace:

1 Rozhovor s Mgr. Michalem Chalupným, ředitelem naší školy

2 1. Naše škola se přezdívá 'Škola dorozumění', koho vlastně napadlo, že by škola mohla mít takovou přezdívku? Tento motivační název vznikl už za vedení paní ředitelky Láznické. Takže pochází od ní a jejich dvou zástupkyň. Já ho pochopitelně rád přejal, protože je velmi výstižný. Neřekl bych, že bych byl v ZŠ vzorný žák.. Na druhou stranu jsem nebyl "flákač" ani jsem nebyl vůči učitelům drzý. Co se týče známek, tak si myslím, že jsem byl ten, kterému se říká - "dvojkař". Každopádně, když jsem měl větší motivaci, výsledky byly lepší. 2. Jaké jste měl známky na základní škole? Byl jste vzorný žák?

3 3. 1.září nás všechny překvapily změny, které na škole během prázdnin proběhly. Čí to byl nápad? A plánujete ještě nějaké změny? Pokud ano, tak jaké?. Všechny tyto změny (tzn. plastové dveře, lavičky kolem sloupů, plastová okna, výzdoba od Arkadie, barevné vymalování, dřevěný nábytek u vchodu) vymyslelo vedení školy (čili já a mé zástupkyně) společně s naší paní hospodářkou. Plánujeme pochopitelně další změny. Vše je závislé na financích a technických možnostech školy.Chtěli bychom více učeben vybavit plastovými okny, opravit lina ve všech třídách II.a I.patra, nechat vymalovat a vyzdobit schodiště z I. do II.patra, nechat opravit plot kolem školy atd. Vždy se jedná o nemalé částky, takže to závisí v mnohém na zřizovateli školy - tedy Magistrátu města Teplic. Pokud by naši žáci měli nějaké další nápady, rád si je vyslechnu.

4 4. Kdy Vás napadlo, že byste se stal ředitelem? Byl to váš sen už od mala? To, že bych mohl být ředitelem, mě napadlo, až když jsem vyslechl verdikt komise, která ředitele vybírala. Do té doby mě ani ve snu nenapadlo, že by toto mohlo vyjít. Zní to nepravděpodobně, ale je to tak. Složitá otázka. Vím, že děláme maximum pro zlepšení estetického vzhledu, ale že bych byl úplně spokojený se říct nedá. Když na jedné straně školy skončíte s úpravami, můžete na druhé straně začít. Je to nikdynekončící proces. 5. Jste spokojený se současným stavem školy? Myslíme tím estetický vzhled školy.

5 6. Co považujete na práci ředitele za nejtěžší? Dle mého je na práci ředitele nejtěžší to, že 1) řídí velké množství různých lidí různých profesí a 2) že musí rozumět a je zodpovědný za velké množství různých odvětví - od bezpečnosti práce, ochranu zdraví ve škole, účetnictví příspěvkové organizace, pracovní smlouvy a dohody se zaměstnanci, smlouvy s firmami, výplatu mezd, technické záležitosti, pedagogický proces a řadu dalších. 7.Naši školu zdobí čím dál víc zajímavých výtvorů z Arkadie. Koho vlastně napadlo, že se do ozdoby školy zapojí Arkadie? To byl od počátku nápad mé zástupkyně paní Laštovkové. Myslím, že výtvory z dílen Arkadie jsou pozorohudné a rozhodně v této keramické výzdobě budeme pokračovat.

6 8. Kdo nebo co Vás nejvíce ovlivnilo při výběru povolání? Jako své povolání jsem si kdysi vybral učitelství. Neřekl bych, že by mě někdo nebo něco výrazně v tomto rozhodnutí ovlivnilo. Snad geny a také to, že mě zatím od učitelství nic tak zásadně neodradilo. 9. Škola také pořádá zájezdy do zahraničí. Minulý rok se takto uskutečnily zájezdy do Provence a do Skotska. Kdo cílová místa vybírá ? Vybírají si je sami organizující učitelé a se mnou je konzultují.

7 10. Estetický vzhled našich web stránek je velmi hezký a barevný. Podílíte se na jejich úpravě? Rozhodujete o tom jak stránky budou vypadat? Ten základní estetický vzhled zvolilo bývalé vedení školy - tedy paní Láznická, Kučerová a Rutzenstorferová. Mně se moc líbil, takže jsem na tom základním nápadu nic neměnil. Příspěvky, fotografie, ankety a členění webovek mám teď na starosti já. Pochopitelně rád přijímám impulsy od zaměstnanců, žáků nebo jejich rodičů.

8 11. Jak často se chodíte koukat na výuku ve třídách? Chodíte se dívat jak pracují žáci nebo spíše učitelé? "Koukat se na výuku ve třídách" tedy hospitovat ve třídách chodím pravidelně. Snažím se každý rok navštívit každou třídu alespoň jednou. Ne vždy se to vydaří. Při hospitacích sleduji jak žáky, tak pochopitelně své podřízené - tedy učitele.

9 Doufáme, že se Vám rozhovor líbil a děkujeme panu řediteli za odpovědi. Daniela Buková, Anna Sedláčková a Magdalena Žižková


Stáhnout ppt "Rozhovor s Mgr. Michalem Chalupným, ředitelem naší školy."

Podobné prezentace


Reklamy Google