Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ideologie strany Lenka Brotánková, předsedkyně klubu Praha 20.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ideologie strany Lenka Brotánková, předsedkyně klubu Praha 20."— Transkript prezentace:

1

2 Ideologie strany Lenka Brotánková, předsedkyně klubu Praha 20

3 Obsah Vývoj značky VV Obsah značky a kde stojí na politickém spektru Co jsou Věci veřejné ? Struktura a centrála Úloha Véčkařů Systém Potenciál a budoucnost VV

4 Vývoj značky VV Logo Věcí veřejných prošlo značným vývojem - viz obr. Dnešní podoba loga a název Věci veřejné jsou velmi dobře zvolené, nezaměnitelné a dobře zapamatovatelné. Výraznou tyrkysovou barvu nám bohužel v komunálních volbách kopírovala na billboardech ODS.

5 Obsah značky a kde stojíme na politickém spektru To co dnes naléhavě hledáme, je obsah značky VV. Témata korupce, kauz a nespokojenosti s vládnoucími dinosaury se vyčerpala a my i voliči, nutně potřebujeme vědět, čím je podložena a co VV vlastně jsou. Předně je nutné jasně vymezit, v které oblasti na politickém spektru se nacházíme – tedy na pravém středu. Toto jednoduché sdělení je nesmírně důležité. Nesouhlasím se zezelenáním a odklonem doleva.

6 Co jsou Věci veřejné ? -Na školení ke komunálním volbám mi jeden ml.muž řekl : To je jasné, věci veřejné se zabývají věcmi veřejnými! Ale to je málo, myslím si, že v tomto měla TOP od počátku výhodu, protože tradice, odpovědnost a prosperita jsou hodnoty. -A jaké jsou hodnoty VV ? Nesmířím se, nebo jde to lépe ? Proč se bojíme říci, že je to slušnost, poctivost, iniciativa, svoboda a demokracie? Z této konference by mělo vyjít srozumitelné a jasné ideové poselství.

7 Struktura a centrála Chceme-li něco znamenat a spoluvytvářet občanskou společnost, potřebujeme také jasnou strukturu a systém komunikace. Na Centrále chybí týmový duch, každý si jede po své linii. Když s něčím nesouhlasíte, není nikdo, za kým byste mohli jít, kdo by vše koordinoval a měl zájem na fungování celku jako takovém. Největším problémem je, že není na koho se obrátit.

8 Úloha Véčkařů Je třeba přehodnotit hlasování Véčkařů v bodě volby lídrů kandidátek. To mohlo být účelné a zajímavé u lídrů do PS, ale v komunálních volbách NE. Předsedové klubů by měli určovat lídry volebních obvodů. Systém nominace do MHMP neexistoval a také to podle toho dopadlo. Rozdělením obvodů se ODS opravdu povedlo nás zaskočit a místo, aby se sešli předsedové klubů podle volebních obvodů a vybrali kandidáty do přímé volby, proběhl nějaký podivný výběr.

9 Systém Neexistuje systém, na kterém by se dalo stavět. VV vyrostly rychle z komunální politiky na Praze 1 a Praze 5, ale tyto zkušenosti v komunálních volbách dostatečně nezúročili pro komunální volby. Odbornost VV – proč permanentně nefungují odborné Komise, zavedené na minulé Konferenci a nevyjadřují se k aktuálním ožehavým tématům? Prohra - nejvíce uškodila VV v komunálních volbách implantace jmen do kandidátek.

10 Budoucnost VV a potenciál Závěrem mi dovolte říci, že si vážím práce všech a ráda bych, abych po této Konferenci mohla říci jednomu z Véčkařů, který mi řekl : abych se pak někdy nestyděl, že jsem spojil své jméno s VV – neboj se, jsme na dobré cestě! Potřebujeme nutně zlepšit mediální obraz VV a vydat poselství, jak dál a lidi v klubech podržet. S tím souvisí i materiální podpora klubů v jejich činnosti a průhledné hospodaření VV. Děkuji za pozornost.

11 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Ideologie strany Lenka Brotánková, předsedkyně klubu Praha 20."

Podobné prezentace


Reklamy Google