Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Struktura strany + stanovy Jiří Lameš Předseda klubu Praha 21.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Struktura strany + stanovy Jiří Lameš Předseda klubu Praha 21."— Transkript prezentace:

1

2 Struktura strany + stanovy Jiří Lameš Předseda klubu Praha 21

3 Příspěvek k bodu 4. Struktura strany + stanovy Stanovy schváleny na Konferenci strany dne 27.6.2009 Nedostatečná, nebo nulová informovanost na webových stránkách týkající se orgánů, uvedených ve stanovách v čl. 13 – 17. Čl.13 Volba krajského lídra ( nikdo neví, jak byli zvolení, ani kdo byl jejich zástupce? Byla volba dle článku 13, nebo byli nedelegována shora. Pokud ano, jaký smysl mají potom platné stanovy. Čl.14 Krajský tajemník - Nikdo neví, kdo je krajským tajemníkem v jednotlivých krajích, na webu není o nich ani zmínka - nikdo z centrály neoznámí, že je zvolen nový krajský tajemník

4 Příspěvek k bodu 4. Struktura strany + stanovy Čl.15 Inspektor - existuje ?, na webu není o něm ani zmínka, chybí jakákoliv informace o tom, zda vůbec existuje a pokud ano, její personální obsazení a kontakt Čl.16 Rozhodčí komise - Chybí jakákoliv informace o tom, zda vůbec existuje a pokud ano, její personální obsazení a kontakty, V případě, že by komise existovala, bylo by možné předejít situaci, kdy se osočují navzájem některé kluby ze stejného regionu Č.17 odborné komise, jaké jsou a kdo v nich je ? Shrnutí: neví se, na koho se obrátit, s kým co řešit, kdo má co v kompetenci a web o tom nepodává žádné informace Závažnost těchto chybějících informací je také v tom, že členy Grémia Strany jsou: a) členové Rady b) krajští lídři ( neznámí)

5 Příspěvek k bodu 4. Struktura strany + stanovy c) první zástupci lídrů krajů ( neznámí) d) regionální tajemníci ( neznámí) e) předsedové odborných komisí ( neznámí) Řadový člen VV, ale ani předseda klubu nemá žádnou možnost dozvědět se složení grémia a je i otázkou, zda se všichni výše vyjmenovaní grémia zúčastňují a dle platných stanov mají možnost se zúčastnit rozhodovacích procesů.

6 Příspěvek k bodu 4. Struktura strany + stanovy Referenda protože se neví, kolik lidí hlasovalo, neví se také, jaká je vypovídací schopnost těchto referend Čl.4 Registrovaný příznivec Véčkaři - kdo to je, jak víme, že jsou to příznivci VV - nejedná se pouze o 5.kolonu, která nepříznivě ovlivňuje chod strany, Jaký smysl např. má, aby véčkaři hlasovali o lídrovi pro komunální volby, proč toto nemůže nerozhodnout místní klub, který si demokratickým hlasováním ze svého středu zvolí svého lídra Jaký je potom vůbec smysl klubů, když o tzv. primárkách rozhodnou anonymní uživatelé internetu, kteří mají dokonce možnost udělat lídrem kohokoliv, kdo získá nejvyšší počet hlasů To souvisí s absolutní neinformovanost ohledně internetového hlasování, týkající se počtu internetových voličů-

7 Příspěvek k bodu 4. Struktura strany + stanovy Řešení: Ustanovení výše uvedených orgánu a zveřejnění personálního obsazení a kontaktů na webu Jednoznačně delegované pravomoci a definování kompetencí těchto orgánů Jasně strukturovaná hierarchie, aby bylo každému zřejmé, jak postupovat v případě řešení problémů vzniklých v členské základně jednotlivých klubů, sporů mezi kluby, apod. Omezit rozhodování Véčkařů pouze na tzv. poradní hlas, a stranu směřovat podle názorů členské základny, dát klubům určitý druh autonomie, aby mohli o svých lídrech rozhodovat pouze členové příslušného klubu a ne naprosto neznámí uživatele internetu Závěr: Budou-li o VV rozhodovat anonymní internetoví uživatelé, dopadneme jako OF. To bylo také pro všechny a díky této zcestné myšlence se rozpadlo.

8 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Struktura strany + stanovy Jiří Lameš Předseda klubu Praha 21."

Podobné prezentace


Reklamy Google