Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MGR. Rostislav Harenčák 21.4.2011. Interaktivní tabule přinášejí do výuky díky své dostupnosti moderní didaktickou pomůcku, která může efektivněji zapojit.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MGR. Rostislav Harenčák 21.4.2011. Interaktivní tabule přinášejí do výuky díky své dostupnosti moderní didaktickou pomůcku, která může efektivněji zapojit."— Transkript prezentace:

1 MGR. Rostislav Harenčák 21.4.2011

2

3 Interaktivní tabule přinášejí do výuky díky své dostupnosti moderní didaktickou pomůcku, která může efektivněji zapojit do procesu učení zrak a sluch. Může zvýšit pozornost i motivaci ve výuce. Jak bude skutečně využita a jak výuku zefektivní závisí především na přístupu vyučujícího.

4 cílem výrobců interaktivní techniky je umožnit maximální možnou míru názornosti zobrazovaného obsah.

5 Je speciální aktivní plocha (elektronické zařízení). Pomocí senzorů (kapacitní, indukční, odporové aj.), které jsou rozmístěné v jedné z vrstev tabule po celé aktivní ploše, snímá pohyb speciálního pera.

6 Princip Interaktivní tabuledata z tabule výsledná obrazová data spec. pero dataprojektor promítaný obraz

7 Technologie Smart Board ( www.avmedia.cz ) Activ Board ( www.activboard.cz ) Inter Write ( www.interwrite.cz )

8 Interaktivní tabule Smart BoardInteraktivní tabule Activ Board

9

10 Je speciální elektronické zařízení, které spojuje funkci běžného dataprojektoru a funkci elektronického snímacího zařízení pera do jednoho zařízení.

11 Princip běžná jakákoliv tabule (nebo plocha) výsledná obrazová data data ze snímače data z pera dataprojektor promítaný obraz

12 Interaktivní dataprojektor EPSON Interaktivní dataprojektor BENQ Interaktivní dataprojektor ACERInteraktivní dataprojektor DELL

13 Ani interaktivní tabule, ani interaktivní dataprojektor

14

15 Nevhodné umístění (místo v učebně, učebna) Negativní vztah, strach z používání, neochota Nedostatečné zaškolení Nechuť vytvářet nové výukové materiály Tabule pouze k projekci z dataprojektoru

16 Aktivní ovládání tabule žáky Příprava s interaktivními prvky Nasazení ve frekventovaných učebnách Aktivní spolupráce s jinými školami stejných systémů (např. hotové materiály) Využití pro všechny věkové skupiny, všechny předmětu Využití i pro žáky i se specifickými poruchami

17 Obsah Vaší přípravy je přímo závislý na: Vlastní schopnosti a cílevědomosti vytvořit celou novou přípravu Ovládání specifického software Využití šablon nebo hotových příprav Využití galerie obrázků, animací, zvuků apod.

18 Tabule Active board používají ACTIV STUDIO (*.flipchart, *.flp) Tabule Smart board používají SMART NOTEBOOK (*.notebook, *.ntb) Tabule InterWrite board používají Interwrite Workspace (*.gwb)

19 www.activucitel.cz www.proucitele.cz www.fraus.cz www.iucebnice.cz www.interaktivni-projektory.cz

20


Stáhnout ppt "MGR. Rostislav Harenčák 21.4.2011. Interaktivní tabule přinášejí do výuky díky své dostupnosti moderní didaktickou pomůcku, která může efektivněji zapojit."

Podobné prezentace


Reklamy Google