Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PŘI SANATORIU EDEL ZLATÉ HORY

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PŘI SANATORIU EDEL ZLATÉ HORY"— Transkript prezentace:

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PŘI SANATORIU EDEL ZLATÉ HORY
Pilotní projekt SIPVZ 2006 č. 0849P2006 „Využití výukových programů a vlastních prezentací při skupinové i individuální práci v našem typu zařízení“

2 Prezentace projektu Účel vytvoření projektu:
* získat prostředky k nákupu potřebné techniky – dataprojektoru a interaktivní tabule s příslu-šenstvím, * více využívat stávající výukové programy, * vytvořit vlastní výukové a didaktické materiály pro výuku, opakování i procvičování učiva v zá-kladních předmětech na I. stupni.

3 Bude plnit tyto cíle: Zefektivní individuální i skupinovou práci dětí, které přijíždějí s různými učebnicemi, znalostmi i učivem. Pomůže dětem se SPU a SVP lépe zvládat učivo a integrovat se mezi ostatní žáky. Umožní práci s výukovými programy i v jiné než počítačové třídě.

4 Bude motivovat žáky k aktivní práci v hodinách a vyučující k zapojování ICT technologií do výuky a jejich propojení s klasickými metodami. Pomocí vlastních vytvořených didaktických materiálů přispěje k lepšímu pochopení a procvičování nového nebo problémového učiva. Přispěje k postupnému plnění ICT standardu školy. Integruje spolupráci ZŠ a MŠ tím, že umožní dětem i učitelkám MŠ využívat ICT pro vlastní plnění cílů jejich ŠVP. Poslouží jako jeden z prostředků při práci s novým ŠVP.

5 Technické požadavky: Program je vytvořen MS Power Point a SW SMARTBoard SW 9.45. Multimediální PC Win 2000, … Interaktivní tabule, dataprojektor. Je spustitelný z CD. Programy evaluované MŠMT (Terasoft, Didakta, LANGMaster, aj.) Doplňkové didaktické materiály vytvořené učiteli na školách využívajících interaktivní tabuli AV MEDIA.

6 Komu jsou naše didaktické materiály určeny?
Pedagogům pracujícím s dětmi na I. stupni a při využití evaluovaných výukových programů MŠMT (Terasoft, Didakta, LANGMaster, aj.) i na II. stupni ZŠ. Dětem pracujícím individuálně i skupinově v zá-kladních předmětech s možností kontroly učite-lem nebo ostatními žáky. Učivo bylo vybráno na základě zkušeností vyuču-jících učitelů v těchto předmětech z nejčastěji používaných učebnic.

7 Vlastní výukové materiály jsou rozděleny na tyto oblasti:
Jazyk český Jazyk anglický Matematika Člověk a jeho svět (Prvouka)

8 Náhled do výukového programu

9 Práce v hodině matematiky s výuk. programy „Terasoft“

10 Ukázka didaktických materiálů vytvořených našimi učiteli.

11

12

13

14

15

16

17 Projekt vytvořili: Bc. Daniela Petříková – Člověk a jeho svět Mgr. Jaroslava Patáková – Jazyk český Mgr. Eva Ščobáková – Jazyk anglický Gabriel Markovič – Matematika s podporou všech učitelů ZŠ a MŠ při Sanatoriu Edel Zlaté Hory Konec prezentace


Stáhnout ppt "ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PŘI SANATORIU EDEL ZLATÉ HORY"

Podobné prezentace


Reklamy Google