Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vytápění Akumulační kamna. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0608 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vytápění Akumulační kamna. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0608 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo."— Transkript prezentace:

1 Vytápění Akumulační kamna

2 Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0608 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu: 09_01_32_INOVACE_ 17

3 Akumulační kamna Předmět: Vytápění Ročník: I. Jméno autora: Ing.Dagmar Poledňáková Škola: SPŠ Hranice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.Dagmar Poledňáková. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Anotace : Prezentace představuje elektrická akumulační topidla a jejich použití. Slouží jako výukový materiál. Klíčová slova: akumulační kamna

4 Akumulační kamna Akumulační kamna odebírají elektrickou energii a přeměňují ji na tepelnou (nabíjejí se) v době nízkého tarifu, tzv. noční proud. Získané teplo se ukládá do akumulačního jádra a s časovým zpožděním se během dne předává do vytápěné místnosti (vybíjení). Akumulační kamna rozdělujeme na:  statická,  dynamická.

5 Akumulační kamna 1. statická akumulační kamna – odevzdávají teplo přirozeným prouděním vzduchu přes průduch jádra, část tepla je také předávána sáláním z povrchu kamen. Jádro je tvořeno magnezitovými cihlami. Rychlost proudění vzduchu přes jádro lze částečně regulovat klapkami (kromě typu WMX 706). Statická kamna jsou vhodná pro prostory nevyžadující zcela přesnou regulaci teploty.

6 Akumulační kamna Akumulační kamna statická

7 Akumulační kamna 2. dynamická akumulační kamna – předávají teplo nuceným prouděním přes vzduchové kanálky akumulačního jádra. Jádro je tvořeno magnezitovými cihlami a topnými tyčemi. Nucené proudění zajišťuje ventilátor, který je spínán prostorovým termostatem nastaveným na požadovanou teplotu vytápěné místnosti. Pomocí termostatu a ventilátoru lze dobře řídit rychlost „ vybíjení“ kamen.

8 Akumulační kamna Akumulační kamna dynamická

9 Použité informační zdroje: Tajbr, V.: Vytápění pro 1. a 2.ročník učebního oboru instalatér. Praha: Sobotáles, 2003. ISBN 80-85920-96-4 http://www.energetickyporadce.cz/cs/uspory- energie/vytapeni/akumulacni- vytapeni/Contents/0/akumulacky.jpg http://www.energetickyporadce.cz/cs/uspory- energie/vytapeni/akumulacni- vytapeni/Contents/0/akumulacky-staticke.jpg


Stáhnout ppt "Vytápění Akumulační kamna. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0608 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo."

Podobné prezentace


Reklamy Google