Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje"— Transkript prezentace:

1 Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje
Předmět: Hotelový a restaurační provoz Ročník: 1. čtyřletého maturitního oboru Gastronomie Autor: Mgr. Olga Hrabalová Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje Anotace: Prezentace popisuje zařízení, které slouží k udržení teploty hotových pokrmů během výdeje. Prezentace slouží k výkladu nového učiva. Klíčová slova: vodní lázeň, výdejní ohřívací stůl, výdejní vozík Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 42 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_HR1_17

3 Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje

4 Hrncový pařák slouží k ohřívání knedlíků, těstovin, masa
spodní nádoba je naplněna vodou horní nádoba má děrované dno, do této nádoby vkládáme pokrm který je ohříván párou vznikající ve spodní nádobě

5 Kovové vany nejjednodušší zařízení vana se umístí na sporák
naplní vodou a do ní se vloží nádoby s pokrmy nevýhoda - kolísání teploty vody

6 Výdejní vodní lázně vodní lázeň je vestavěná v kovovém stole nebo pojízdná (možné přesunutí k expedici) voda je ohřívaná parou, plynem nebo elektricky teplota vody je řízená termostatem

7 Výdejní ohřívací stoly
základem je vodní lázeň , která je zakryta deskou s otvory na gastronomické nádoby teplota lázně je řízena termostatem (60°-90° C) materiál - chromniklová ocel

8 stoly jsou vyráběné : s jednou velkou lázní
- všechny pokrmy v gastronomických nádobách mají stejnou teplotu zabudováno několik vodních lázní - v každé lázni může být jiná teplota

9 Obrázek č. 1

10 Výdejní vozíky umožňují výdej pokrmů i ve vzdálenějších prostorách
od kuchyně plynové (plyn stlačený v ocelových láhvích) nebo elektrické (připojené na elektrickou síť) různá velikost a vybavení pokrmy v gastronomických nádobách se v nich ohřívají prostřednictvím vodní lázně nebo horkým vzduchem

11 Obrázek č. 2

12 Obrázek č. 3

13 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje Literatura: Cón, F. Zařízení provozoven v kostce. 1. vyd. Úvaly: Ratio, [1997]. 125 s. Obrázky: č archiv školy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje"

Podobné prezentace


Reklamy Google