Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Mobilní telefony umožňují spojení s pevnou telefonní sítí přímo volbou telefonního čísla na vestavěné klávesnici. Nejnovější mobily používají kombinaci.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Mobilní telefony umožňují spojení s pevnou telefonní sítí přímo volbou telefonního čísla na vestavěné klávesnici. Nejnovější mobily používají kombinaci."— Transkript prezentace:

1

2

3  Mobilní telefony umožňují spojení s pevnou telefonní sítí přímo volbou telefonního čísla na vestavěné klávesnici. Nejnovější mobily používají kombinaci přenosu radiových vln a konvenčního telefonního přepojování okruhů, i když přepojování paketů je už používáno v některých částech mobilní sítě, zvláště pro služby jako internetový přístup a WAP.

4 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/19/Mobile_phone_subscribers_per_100_inhabitants_1997-2007_ITU.png/220px- Mobile_phone_subscribers_per_100_inhabitants_1997-2007_ITU.png

5  Mobily jsou navrženy fungovat v celulárních sítích a obsahují standardní sadu služeb GSM, která umožňuje telefonům různých typů a v různých zemích vzájemně komunikovat. Mobilní telefony lze dnes díky možnosti přehrávání hudby ve formátech MP3 a WMA, výstupu na sluchátka, kvalitním integrovaným reproduktorům, barevnému displeji, možnosti přehrávat video a podpoře paměťových karet použít jako MP3 nebo MP4 přehrávač.

6 http://t2.gstatic.com/ima ges?q=tbn:ANd9GcTcu IUEAmjBTnrr84MlArS3 ne6Dv_EBiiIcw5dz1Ke 96GFc6gzXUw http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRSmlpD_IB DjSznALRyFfFwKnlKYrTo2qAdCrYCcI9Tb4homjD- http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd 9GcSPOjCpIWapRxgr5VlyWNFpppkKY iTdolupMB0ge1czn96vuAIU&t=1

7  Jako s mnoha novými technologiemi, i tady vznikly otázky o účincích používání mobilů na zdraví. Existuje malá vědecká evidence o zvýšení případů určitých typů nádorů při dlouhodobém pravidelném používání mobilů.  Novější panevropská studie poskytla důležité důkazy o poškození DNA za určitých podmínek. Ale expertní skupina, kterou pověřila Světová zdravotnická organizace, nemá definitivní závěr o platnosti těchto tvrzení.

8  Běžné funkce :  telefonování  posílání textových zpráv (SMS) ‏  barevný displej  vibrační zvonění  hodiny, budík, kalendář  posílání multimediálních zpráv (MMS) ‏  připojení k internetu technologií GPRS a EDGE  integrovaná funkce handsfree  podpora JAVA her a JAVA aplikací  slot na paměťové karty  hudební přehrávač, přehrávání hudebních souborů  přehrávač videa  bluetooth  integrovaný digitální fotoaparát (rozlišení až 12 megapixel, digitální zoom, zrcátko pro autoportrét, přisvětlovač dioda nebo xenonový blesk, pořizování a přehrávání videa) ‏  integrovaný GPS přijímač  FM rádio  otevřený operační systém  podpora sítě 3.generace (3G) ‏  videohovory  mini USB konektor http://www.caslavsky.info/images/mix/mobilni_telefon_ -_nokia_6300_big.jpg

9  Průměrná měsíční platba za mobil činí do 800 korun  Na 100 lidí připadá 130 mobilních čísel  Nejčastěji si Češi mění přístroj jednou za dva roky - kupují nejvíce přístroj nižší střední třídy s fotoaparátem.  Mobilní telefon vlastní každý druhý senior a téměř každý student


Stáhnout ppt " Mobilní telefony umožňují spojení s pevnou telefonní sítí přímo volbou telefonního čísla na vestavěné klávesnici. Nejnovější mobily používají kombinaci."

Podobné prezentace


Reklamy Google