Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

WiFi a zdraví © Mgr. Petr Loskot. Škodí Wi-Fi zdraví?  Prostředí zamořené elektromagnetickým vlněním, takzvaným elektronickým smogem podle vědců ještě.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "WiFi a zdraví © Mgr. Petr Loskot. Škodí Wi-Fi zdraví?  Prostředí zamořené elektromagnetickým vlněním, takzvaným elektronickým smogem podle vědců ještě."— Transkript prezentace:

1 WiFi a zdraví © Mgr. Petr Loskot

2 Škodí Wi-Fi zdraví?  Prostředí zamořené elektromagnetickým vlněním, takzvaným elektronickým smogem podle vědců ještě není natolik prozkoumané, aby bylo možné vynášet jednoznačné soudy o jeho škodlivosti či naopak nezávadnosti.

3 Škodí Wi-Fi zdraví?  Příznivci bezdrátového signálu nejnovější studie zpochybňují, podle nich je signál neškodný, stejně jako u mobilních telefonů a dalších elektronických přístrojů.

4 Škodí Wi-Fi zdraví?  Zdravotní rizika spojená s bezdrátovým internetem nově popisují vědci a jejich studie.  Nové bezdrátové technologie užívají mikrovlnných pulsů (radiace), obdobných těm, jaké používají radary. Nejde o radiové vlny, jak se lidé obecně domnívají. Někteří vědci si myslí že bezdrátové počítačové sítě, mobilní telefony, bezdrátové laptopy a bluetooth škodí lidskému zdraví.

5 Škodí Wi-Fi zdraví?  Když se vysílá signál jako takový, biologickým tkáním to nevadí. Avšak když se zároveň se signálem vysílají informační pakety, jako jsou textové či hlasové zprávy, bylo zaznamenáno, že to poškozuje tkáně a imunitní systém.  Tvrdí to: Stafe Wireless Initiative (Iniciativa pro bezpečný bezdrát) washingtonského Ústavu pro vědu a veřejnou politiku (Science and Public Policy Institute).

6 Škodí Wi-Fi zdraví?  Někteří vědci si myslí, že bezdrátové počítačové sítě, mobilní telefony, bezdrátové laptopy a bluetooth škodí lidskému zdraví.

7 Škodí Wi-Fi zdraví?  Mezi příznaky poškození zdraví elektronickým smogem patří bolesti hlavy, poruchy koncentrace, únava, nevolnost.

8 Škodí Wi-Fi zdraví?  Od roku 1997, kdy bylo v britských školách zavedeno WiFi, vzrostl u mládeže výskyt poruchy pozornosti a hyperaktivity čtyřnásobně.  V Normandii bylo WiFi odstraněno ze všech vzdělávacích zařízení.  Kvůli zdravotním problémům, jež se objevily po instalaci WiFi, zrušila bezdrátový internet i Sorbona.

9 Škodí WiFi lidskému zdraví? Důkazy chybí, ale riziko je.

10 Škodí WiFi lidskému zdraví? Důkazy chybí, ale riziko je  Česká republika má více WiFi přístupových bodů n ež celá EU dohromady?!?!?!

11 Vědci zkoumají, zda škodí WiFi. Na důkazy je ještě brzy  Vzhledem k tomu, že se o tyto otázky nezajímá žádná vláda ani žádná politická strana, jediné, co občané mohou dělat, je stát se aktivisty - bojovat proti vysílačům pro mobilní telefony, které jsou postaveny uprostřed jejich obcí bez stavebního povolení, a lobbovat školy, aby nezaváděly wi-fi v prostorách, kde se mají jejich děti učit???

12 Vědci zkoumají, zda škodí WiFi. Na důkazy je ještě brzy Zajímavé odkazy  http://www.kromeriz.cz/index.php?zvyra znit=&id=clanek&fce=zobrazit&i=11213 http://www.kromeriz.cz/index.php?zvyra znit=&id=clanek&fce=zobrazit&i=11213  http://aktualne.centrum.cz/zahranici/cla nek.phtml?id=653478 http://aktualne.centrum.cz/zahranici/cla nek.phtml?id=653478  http://blisty.cz/2006/12/6/art31636.html http://blisty.cz/2006/12/6/art31636.html  http://www.dsl.cz/clanky-dsl/clanek- 775/skodi-wi-fi-zdravi

13 Zdroje  Uvedené www stránky  WAP  Časopis PPK


Stáhnout ppt "WiFi a zdraví © Mgr. Petr Loskot. Škodí Wi-Fi zdraví?  Prostředí zamořené elektromagnetickým vlněním, takzvaným elektronickým smogem podle vědců ještě."

Podobné prezentace


Reklamy Google