Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Důvody vzniku projektu…. Méně jak 50% obyvatel využívá internet! Méně jak 50% obyvatel využívá internet! Jen málo z těch, co ho využívají, ho využívají.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Důvody vzniku projektu…. Méně jak 50% obyvatel využívá internet! Méně jak 50% obyvatel využívá internet! Jen málo z těch, co ho využívají, ho využívají."— Transkript prezentace:

1 Důvody vzniku projektu…. Méně jak 50% obyvatel využívá internet! Méně jak 50% obyvatel využívá internet! Jen málo z těch, co ho využívají, ho využívají plnohodnotně a rutinně Jen málo z těch, co ho využívají, ho využívají plnohodnotně a rutinně Jednotlivé informační a komunikační technologie nemají sjednocující funkcionální platformu Jednotlivé informační a komunikační technologie nemají sjednocující funkcionální platformu Mnoho výrobců a dodavatelů technologií uživatele odrazují složitostí Mnoho výrobců a dodavatelů technologií uživatele odrazují složitostí Většina nových technologií není „dovedena“ až Většina nových technologií není „dovedena“ až k uživateli k uživateli

2 Co je HIGH TECH PARK a jaké nabízí řešení uvedené problematiky HTPark – otevřená technologická aliance firem bez rozdílu jejich velikosti a místa působení. HTPark – otevřená technologická aliance firem bez rozdílu jejich velikosti a místa působení. Komunikuje, provazuje a realizuje řešení jednotlivých firem z nejšíře možného hlediska. Komunikuje, provazuje a realizuje řešení jednotlivých firem z nejšíře možného hlediska. Nezvratnou filozofií konečných řešení = maximální ergonomie pro běžného uživatele. Nezvratnou filozofií konečných řešení = maximální ergonomie pro běžného uživatele. Výsledná řešení musí být dostupná pro co nejširší uživatelskou skupinu. Výsledná řešení musí být dostupná pro co nejširší uživatelskou skupinu. Důraz na informační a kooperační provázanost oblastí výzkum - komerce - stát - EU. Důraz na informační a kooperační provázanost oblastí výzkum - komerce - stát - EU.

3 Co je projekt HomeBrain Uživatelsky jednoduchá aplikace na platformě Microsoft, kterou může ovládat uživatel bez jakékoliv znalosti PC. Uživatelsky jednoduchá aplikace na platformě Microsoft, kterou může ovládat uživatel bez jakékoliv znalosti PC. Systém je nainstalován na zařízení podobném běžnému DVD přehrávači s konektivitou na internet. Systém je nainstalován na zařízení podobném běžnému DVD přehrávači s konektivitou na internet. Jako jediný svého druhu nabízí maximální funkcionalitu Jako jediný svého druhu nabízí maximální funkcionalitu a využitelnost nabízených konektivit k internetu v jednom řešení. Systém je modulární, uživatel si vybere, jaké funkcionality chce využívat a funguje na principu „zapoj a užívej“. Systém je modulární, uživatel si vybere, jaké funkcionality chce využívat a funguje na principu „zapoj a užívej“. Z této jedné aplikace lze snadno ovládat a využívat vestavěné funkce TV(běžná,digitální a internetová), Audio/Video, Fotografie, Telefon (sms,IP,Skype,ICQ…), Email, Ovládání spotřebičů, Kamery, Nákupy, Lékař, Státní správa, Internet, atd. Z této jedné aplikace lze snadno ovládat a využívat vestavěné funkce TV(běžná,digitální a internetová), Audio/Video, Fotografie, Telefon (sms,IP,Skype,ICQ…), Email, Ovládání spotřebičů, Kamery, Nákupy, Lékař, Státní správa, Internet, atd. K aplikaci lze připojit dodatečné, současně vyvíjené aplikace – inteligentní zabezpečovací systém, tísňový a dohledový systém pro starší seniory. K aplikaci lze připojit dodatečné, současně vyvíjené aplikace – inteligentní zabezpečovací systém, tísňový a dohledový systém pro starší seniory.

4

5

6 Telemedicína, e-health a HTPark, definice problematiky Současné zdravotnictví nemá stále vytvořeny vhodné podmínky pro efektivní rozvoj e-health a telemedicíny : Současné zdravotnictví nemá stále vytvořeny vhodné podmínky pro efektivní rozvoj e-health a telemedicíny : - úroveň a stav IS ve zdravotnictví není dobrý - nefungují standardy pro řešení,absolutní datová neprovázanost, nízká uživatelská znalost až nezájem práce s prvky IT ze strany zdravotníků, roztříštěnost stávajících řešení, snaha o přenos globálních systémů vzniklých v rozdílných podmínkách do našeho prostředí… - unavenost zdravotnictví ze stálých průtahů, meziřešení a trvalých nekoncepčních změn silně ovlivněných politickým vývojem země - velice vleklá jednání ohledně legislativy,stavu ochrany osobních dat pacientů - neřešený existující logický „střet zájmů“ : pacient – za co nejméně peněz co nejlepší péči lékař – co nejlépe honorovat svoji práci pojišťovna- z co nejvíce inkasovaných peněz co nejméně vydat

7 Telemedicína, e-health a HTPark, Návrh řešení Každý současný i budoucí systém,ať bude vypadat jakkoli, potřebuje data – připravme mu je Každý současný i budoucí systém,ať bude vypadat jakkoli, potřebuje data – připravme mu je Naučme zdravotníky tato data účelně sbírat Naučme zdravotníky tato data účelně sbírat a ukládat, pokud možno jen jednou, zvykejme je na technologie IT postupně Definujme tato data a následně využijme všude tam,kde jich bude třeba Definujme tato data a následně využijme všude tam,kde jich bude třeba Využijme čas k dořešení legislativní problematiky účelně – sběrem Využijme čas k dořešení legislativní problematiky účelně – sběrem a ukládáním dat, netvořme řešení, která třeba nebudou následně využitelná „ Nečekejme až se vše nějak ve zdravotnictví dořeší, nemuseli bychom se dočkat…“

8 HTPark a Medica Alea


Stáhnout ppt "Důvody vzniku projektu…. Méně jak 50% obyvatel využívá internet! Méně jak 50% obyvatel využívá internet! Jen málo z těch, co ho využívají, ho využívají."

Podobné prezentace


Reklamy Google