Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

„OBCE SOBĚ“ projekt meziobecní spolupráce Jak vnímáme meziobecní spolupráci na Rakovnicku Výsledky Dotazníku 1. část.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "„OBCE SOBĚ“ projekt meziobecní spolupráce Jak vnímáme meziobecní spolupráci na Rakovnicku Výsledky Dotazníku 1. část."— Transkript prezentace:

1 „OBCE SOBĚ“ projekt meziobecní spolupráce Jak vnímáme meziobecní spolupráci na Rakovnicku Výsledky Dotazníku 1. část

2 O projektu „Obce sobě“ Poskytovatel dotace OP LZZ Realizace projektu na území cca 160 ORP Doba trvání od 1.5.2013 do 30.6.2015, – pro smluvní partnery od 1.11. 2013 (SMOR) Žadatel je Svaz měst a obcí ČR Smluvní partneři obce či svazky obcí, pro území ORP Rakovník je partner SMOR Finanční příspěvek pro SMOR 2,354 mil Kč na mzdové náklady

3 Cílem projektu Prokázat, že vzájemná spolupráce obcí je prospěšná: Z hlediska finanční úspory (výběr dodavatele, zajištění služeb, administrace) Z hlediska zkvalitnění výkonu veřejné správy (veřejné zakázky, odborné zázemí v oblasti účetnictví a právních služeb, administrace poplatků) Z hlediska zkvalitnění poskytovaných veřejných služeb (cestovní ruch, základní školství, sociální služby, dopravní obslužnost)

4 Kdo se zapojil Oslovili jsme všech 83 obcí z celého území ORP Rakovník. Jak? Osobně (jednání mikroregionů, jednotlivě se starosty, při jiné příležitosti) Telefonicky (všechny obce) E-mailem (všechny obce) Poštou (telefonicky nezastižené obce či bez reakce na email a telefonický dotaz)....a výsledky jsou…

5 Vyhodnocení Dotazníku 1 Dotazník vyplnilo 68 (82%) obcí a 6 (75%) DSO

6 Spolupráce mezi blízkými obcemi a sousedy

7

8 Bariéry meziobecní spolupráce

9 Vhodná témata pro meziobecní spolupráci

10 Vhodné formy meziobecní spolupráce

11 Kdo se zapojí i do další fáze projektu

12 VOLBA VOLITELNÉHO TÉMATU

13 Jak hlasovat? Vyplněním hlasovacího lístku –Uvedete název obce –Pozici kterou zastáváte –Zaškrtnete zvolené téma Vhozením lístku do hlasovacího boxu Výsledky hlasování Vám budou zaslány elektronicky na email obce či starostky/ty.

14 DOTAZNÍK č. 2 Pro potřeby analýzy Strategie MOS na Rakovnicku je potřeba získat informace přímo od obcí. V měsíci únoru byl odeslán všem obcím email s žádostí o vyplnění Dotazníku 2 pro účely projektu „Obce sobě“. PROSÍME TÍMTO VŠECHNY ZÁSTUPCE OBCÍ O SPOLUPRÁCI PŘI VYPLNĚNÍ ÚDAJŮ DO DOTAZNÍKU Č.2.

15 Kde dotazník naleznete? Na stránkách www.rakovnicko.infowww.rakovnicko.info Stránky SMOR v záložce MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Nebo v kanceláři SMOR, kde ho rády vyplníme s Vámi osobně.

16 DĚKUJI ZA VAŠI POZORNOST Linda Polcarová Koordinátorka meziobecní spolupráce Svazek měst a obcí Rakovnicka E-mail: polcarova@rakovnicko.infopolcarova@rakovnicko.info Mob.:+420 602 700 124 www.rakovnicko.info/meziobecni-spoluprace


Stáhnout ppt "„OBCE SOBĚ“ projekt meziobecní spolupráce Jak vnímáme meziobecní spolupráci na Rakovnicku Výsledky Dotazníku 1. část."

Podobné prezentace


Reklamy Google