Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Česká agentura na podporu obchodu/CzechTrade Konference Exportního klubu „Marketing a firemní komunikační politika“ 8. března 2004 Ing. Jitka Hanzlíčková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Česká agentura na podporu obchodu/CzechTrade Konference Exportního klubu „Marketing a firemní komunikační politika“ 8. března 2004 Ing. Jitka Hanzlíčková."— Transkript prezentace:

1 Česká agentura na podporu obchodu/CzechTrade Konference Exportního klubu „Marketing a firemní komunikační politika“ 8. března 2004 Ing. Jitka Hanzlíčková Generální ředitelka CzechTrade S námi napnete plachty!

2 Role marketingu a firemní komunikační politiky „Marketing je příliš důležitý na to, aby se o něj staralo pouze marketingové oddělení“ David Packard, spoluzakladatel firmy Hewlett – Packard Inc. S námi napnete plachty!

3 Firemní komunikační politika  Globální strategie  Lokální taktika „Všechno, co zákazníci vidí, přizpůsobujeme místním podmínkám. To ostatní globalizujeme“ Firma Royal Ahold obchodní řetězec S námi napnete plachty!

4 Možnosti podpořené prezentace v zahraničí  Katalogové výstavy  Prezentace českého průmyslu  Společná prezentace v zahraničí  Přímá účast firmy na veletrhu  Prezentace vývozních aliancí Založte i Vy vývozní alianci na podporu svého exportu! S námi napnete plachty!

5 Budujme vlastní značky  Private Label  Brand Management  Posilování úlohy vlastních firemních značek  Trend ke sjednocování značek  Co-branding S námi napnete plachty!

6 Neopakujme cizí chyby!  Chyby podniků podle Philipa Kotlera  Konkrétní zkušenosti klientů CzechTrade Co můžeme společně udělat pro Váš úspěch na zahraničních trzích ? S námi napnete plachty!

7 Děkuji Vám za pozornost Ing. Jitka Hanzlíčková Česká agentura na podporu obchodu CzechTrade Dittrichova 21 128 01 Praha 28 Tel.: 224 907 504 Fax: 224 910 164 E-mail: info@czechtrade.cz www.czechtrade.cz www.czechtradeoffices.com S námi napnete plachty!

8 Podpora CzechTrade v roce 2005  Zakládání oborových exportních aliancí aliance „Czech Water Alliance“ aliance „Czech Power Team“ aliance „Czech Biomass Team“ aliance „ICT“ aliance „NBC“ aliance „Česká dobývací technika“  Dotační schéma na podporu vývozu, Marketing v rámci OPPP pro vývozce - MSP, dotace na marketingové aktivity  Program „Aliance“ v roce 2005 Alespoň 3 firmy – právnické osoby Podpora společných marketingových aktivit S námi napnete plachty!

9 Zahraniční kanceláře Belgie (Brusel) Brazílie (Sao Paolo) Čína (Šanghaj) Dánsko (Kodaň) Egypt (Káhira) Francie (Paříž) Chorvatsko (Záhřeb) Indie (Bombaj) Irsko (Dublin) Itálie (Milán) Rusko (Moskva) Rusko (Petrohrad) Srbsko a Černá hora (Bělehrad) Španělsko (Madrid) Švédsko (Stockholm) Turecko (Istanbul) Ukrajina (Kyjev) USA (Chicago) Velká Británie (Londýn) S námi napnete plachty! Kanada (Toronto) Litva (Vilnius) Lotyšsko (Riga) Maďarsko (Budapešť) Německo (Hamburk) Německo (Kolín n. R.) Nizozemsko (Rotterdam) Polsko (Varšava) Rakousko (Vídeň) Rumunsko (Bukurešť) Rusko (Jekatěrinburk)

10 S námi napnete plachty! Regionální zastoupení S cílem zpřístupnit služby agentury je vytvořena, ve spolupráci s hospodářskými komorami, síť 14 regionálních informačních míst CzechTrade.

11 S námi napnete plachty! Regionální konzultanti Základní informace o nabízených službách CzechTrade poskytují regionální konzultanti. Příslušného konzultanta lze nalézt na internetové adrese: www.czechtrade.cz/info/konzultanti. Exportní záměr klienta je řešen vždy individuálně ve spolupráci se zahraničními kancelářemi CzechTrade.

12 S námi napnete plachty! Nabídka služeb

13

14 S námi napnete plachty! Nabídka služeb pro exportéry Nabídka služeb agentury reflektuje připravenost klienta na export a průřezově představuje kroky, se kterými může CzechTrade pomoci. Exportní úspěch Individuální podpora v zahraničí Poradenství a vzdělávání Exportní informace

15 S námi napnete plachty! Nabídka služeb pro exportéry Služby pro začínající exportéry Úvodní konzultace Exportní vzdělávání www.czechtrade.cz/info/vzdelavani Portál www.businessinfo.cz www.euroservis.cz Publikace Služby spojené se vstupem na nový trh Informační služby zahraničních kanceláří Exportní příležitosti (aktuální on-line databáze informací ze zahraničích trhů) www.czechtrade.cz/info/databaze EZI

16 S námi napnete plachty! Nabídka služeb pro exportéry Vyhledávání nových zákazníků Asistenční služby zahraničních kanceláří Vyhledání obchodních kontaktů Zjištění bonity firmy Doplňkové marketingové služby Prezentace v zahraničí (veletrhy, katalogové prezentace, oficiální účasti) Program Marketing (OPPP) www.czechtrade.cz/info/marketing Prospekce trhu Exportní klub CzechTrade www.exportniklub.cz


Stáhnout ppt "Česká agentura na podporu obchodu/CzechTrade Konference Exportního klubu „Marketing a firemní komunikační politika“ 8. března 2004 Ing. Jitka Hanzlíčková."

Podobné prezentace


Reklamy Google