Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení."— Transkript prezentace:

1 Azylové domy

2 poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.

3 Základní úkony azylových domů a) poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy, b) poskytnutí ubytování, c) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.

4 Azylový dům II. Azylový dům – ubytovací zařízení pro osoby bez přístřeší, jež by těm klientům, kteří jsou pro změnu životního stylu motivováni, mělo umožnit integraci do společnosti.

5 Azylový dům pro matky s dětmi Azylový dům pro matky s dětmi – zařízení pro ubytování matek s malými dětmi (v ČR do 3 let), které se dostaly do tak nepříznivé situace, že by bez náhradního ubytování nebyly schopny vychovávat dítě.

6 Kam dál ? Ukončení pobytu v těchto zařízení je komplikováno nedostatkem sociálních bytů nebo jiného typu bydlení pro osoby s nízkými příjmy (regulované nájemné – městské byty), kde by mohl člověk usilující o společenskou integraci trvale žít.

7 Cílová skupina uživatelů  Osoby bez přístřeší  Osoby nacházející se v složité bytové situaci (i životní)

8 Úhrada za služby azylového domu 160 Kč denně za celodenní stravu (3 jídla) 75 Kč za oběd ubytování (1 rok), umožnění celkové hygieny těla, vytvoření podmínek pro zajištění úklidu, praní a žehlení osobního prádla, výměny ložního prádla celkem: 120 Kč denně, nebo 90 Kč denně za dospělou osobu a 60 Kč denně za dítě (jedná-li se o nezletilé dítě)

9 Příklad služby azylového domu Azylový dům pro muže, Milheimova 694, Pardubice – zřizovatel SKP Centrum o.p.s Kapacita 23 osob Smlouva o poskytování sociální služby. Uživatel si písemně formuluje svůj osobní cíl, pracovník napomáhá dosažení.

10 Příklad služby azylového domu pro matky s dětmi Městský azylový dům pro ženy a matky s dětmi, Na Spravedlnosti 803, Pardubice – SKP Centrum o.p.s. Kapacita zařízení: 50 lůžek, 24 pokojů Uživatelka má vypracovaný svůj individuální plán obsahující cíle. Za účelem realizace cíle je uživatelce služby přiřazena klíčová sociální pracovnice.

11 Organizace v Chrudimi a okolí SKP Centrum o.p.s – Azylový dům pro muže, Pardubice 23 lůžek, od 16 – 80 let Městský azylový dům pro ženy a matky s dětmi, Pardubice, od 16 let Dlaň životu o.p.s. – Azylový dům pro těhotné ženy v tísni, Hamry – oběti domácího násilí, osoby bez přístřeší – těh. ženy a matky od 18 let s dětmi do 7 let Domov pro ženy a matky s dětmi v tísni, Žamberk – oběti domácího násilí, osoby bez přístřeší, osoby v krizi s dítětem – od 0 let (děti) – 64 let

12 Zdroje Zákon č. 108/2006 Sb. O sociálních službách (§ 57), vyhláška č. 505/2006 Sb., (§ 22) Matoušek Oldřich, Slovník sociální práce, Portál, Praha, 2008 http://www.skp-centrum.cz/osoby-bez- pristresi/azylovy-dum-pro-muze/ http://www.skp-centrum.cz/osoby-bez- pristresi/azylovy-dum-pro-muze/ http://www.skp-centrum.cz/rodina-a-deti/mestsky- azylovy-dum-pro-zeny-a-matky-s-detmi-2/popis- realizace-sluzby/ http://iregistr.mpsv.cz/socreg/hledani_sluzby.do?sd=az ylov%C3%A9+domy&zak=Pardubick%C3%BD&zaok=&S UBSESSION_ID=1310231712464_


Stáhnout ppt "Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení."

Podobné prezentace


Reklamy Google