Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

WILL FOR FUTURE Anotace: Materiál je určen pro žáky 8. ročníku a slouží k výkladu a základnímu procvičení tvorby budoucího času pomocí pomocného slovesa.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "WILL FOR FUTURE Anotace: Materiál je určen pro žáky 8. ročníku a slouží k výkladu a základnímu procvičení tvorby budoucího času pomocí pomocného slovesa."— Transkript prezentace:

1 WILL FOR FUTURE Anotace: Materiál je určen pro žáky 8. ročníku a slouží k výkladu a základnímu procvičení tvorby budoucího času pomocí pomocného slovesa „will“.

2 AFFIRMATIVE  I will play  You will play  He, she, it will play Short forms: I´ll play You´ll play He´ll play  We will play  You will play  They will play Short forms: We´ll play You´ll play They´ll play

3 QUESTION Iwillplay Youwillplay He, she, itwillplay Wewillplay Youwillplay Theywillplay ?

4 NEGATIVE I willnotplay You willnotplay He, she, it willnotplay We willnotplay You willnotplay They willnotplay Short form: will not = won´t

5 LET´S PRACTICE Make sentences with will, then make questions and negatives.  I go to New York.  I help you.  He carry the bag for you.  The hotel has 100 rooms.  My sister is happy.  They cook dinner this Friday.  They build a new bridge in the town.

6 Now check your answers  I´ll go to NY. Will I go to NY? I won´t go to NY.  I´ ll help you. Will I help you? I won´t help you.  He´ll carry the bag for you. Will he carry the bag for you? He won´t carry the bag for you.  The hotel will have 100 rooms. Will the hotel have 100 rooms? The hotel won´ t have 100 rooms.  My sister will be happy. Will my sister be happy? My sister won´t be happy.  They´ll cook dinner this Friday. Will they cook dinner this Friday? They won´t cook dinner this Friday.  They´ll build a new bridge in the town. Will they build a new bridge in the town? They won´t build a new bridge in the town.

7 METODICKÝ NÁVOD  Materiál slouží k výkladu a základnímu procvičení tvorby budoucího času pomocí pomocného slovesa „will“  5. slide slouží k procvičení – žáci mohou jednotlivé věty, které jsou napsány v přítomném čase převádět do budoucího buď ústně nebo písemně na tabuli či do sešitu; poslední slide slouží ke kontrole; první 3 slide slouží k výkladu


Stáhnout ppt "WILL FOR FUTURE Anotace: Materiál je určen pro žáky 8. ročníku a slouží k výkladu a základnímu procvičení tvorby budoucího času pomocí pomocného slovesa."

Podobné prezentace


Reklamy Google