Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU."— Transkript prezentace:

1 Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU - OP VK Číslo a název klíčové aktivity II/2 – Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků na středních školách Autor Mgr. Radmila Vovková Číslo materiálu VY_22_INOVACE_ANJ_1S3U_VO_27_15 Název WIIL/ SHALL Druh učebního materiálu Prezentace PowerPoint Předmět Anglický jazyk Ročník 1.roč. SŠ, 3. roč. SOU Tématický celek Gramatika Anotace Výkladová prezentace seznamuje žáky s vyjadřováním budoucího děje pomocí WILL/ SHALL. Prezentace obsahuje cvičení, na kterém si žáci procvičí danou látku. Součástí je klíč ke cvičením. Metodický pokyn Viz předposlední strana prezentace Klíčová slova Will, shall, won‘t Očekávaný výstup Žáci si osvojí používání WILL/SHALL. Získané znalosti si procvičí na cvičení v závěru prezentace. Datum vytvoření 13.2.2014

2 WILL SHALL

3 WILL + INFINITIV I be you win will (‘ll) he will (‘ll) come + she + eat will not it will not play (won‘t) we (won‘t) phone they sleep Phone me this evening. I‘ll be at home. I won‘t be here tomorrow.

4 WILL POUŽITÍ WILL  nabídky: Sit down, I‘ll do it.  sliby: I promise I‘ll phone you as soon as I arrive.  náhlá rozhodnutí: I‘ll open the window.  názor, tvrzení : I think, I am sure, I feel, I am certain, I believe I think he‘ll get the job. It‘s raining. I don‘t think I‘ll go out this evening.  souhlas, odmítnutí: The car won‘t start.  zdvořilá žádost: Will you shut the door, please?

5 SHALL POUŽITÍ: SHALL + infinitiv  nabídky: Shall I do it?  návrhy: What shall we do this evening?  I shall = I will = I‘ll; we shall = we will = we‘ll I shall be late tomorrow. = I will be late tomorrow. I think we shall win. = I think we will (we‘ll) win. Shall se nepoužívá s: you, he, she, it, they !!!

6 Complete the sentences. Use I (we)will/ shall + one of these verbs. do open go play show send meet 1) It‘s cold. I don‘t think ______________________ out. 2) I feel tired. I don‘t think _________________________ tennis. 3) It‘s warm in this room. ____________________ the window? 4) Let‘s go out. – Okay, what time _______________________? 5) Did you phone Jack? – Oh no, I forgot. __________it now. 6) Enjoy your holiday. – Thank you. __________________ you a postcard. 7) How do you use this camera? – Give it to me and ___________ you. I‘ll go I‘ll play Shall I open shall we meet I‘ll do I‘ll send I‘ll show

7 Metodické pokyny k materiálu: 1) tento digitální učební materiál je zaměřen na osvojení si učiva týkajícího se vyjadřování budoucího děje pomocí will/shall a následné procvičení tohoto tématu 2) na prvních stranách se žáci seznámí s použitím will a tvořením záporu 3) ve druhé části se žáci seznámí s rozdíly mezi will a shall 4) další část je zaměřena na procvičení osvojeného učiva 5) metodické pokyny jsou uvedeny u cvičení 6) cvičení lze využít v papírové podobě nebo s nimi lze pracovat skupinově na interaktivní tabuli

8 Zdroj : Murphy, Raymond. Essential Grammar in Use. Cambridge University Press, 1994. ISBN 0-521-35770-5. s. 46, 48, 49. Murphy, Raymond. English Grammar in Use. Cambridge University Press, 1993. ISBN 0-52128723-5. s. 12, 14. vlastní tvorba autora


Stáhnout ppt "Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU."

Podobné prezentace


Reklamy Google