Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Skutečná role komunity v komunitních službách

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Skutečná role komunity v komunitních službách"— Transkript prezentace:

1 Skutečná role komunity v komunitních službách

2 Komunita a její skutečná role v systému komunitních služeb
Co je to komunita? Jaké role má komunita směrem ke komunitním službám? V jaké je komunita kondici? Kdo mluví za komunitu? Jaká je budoucnost komunity?

3 Co je to komunita? Komunita (z lat. cum – spolu, mezi sebou a munere – darovat) je společenství osob, které sdílejí určitou oblast (prostor, zájmy apod). Je lidská společnost, stát, kraj, město, ves - komunita? Je virtuální komunita komunitou? Každá skutečná lidská komunita je vždy založena na vzájemném fyzickém styku více živých lidí.

4 Jaké role má komunita směrem ke komunitním službám?
Zadavatelská role (závazná objednávka) Konzumentská role (skutečná spotřeba služeb) Kontrolní role (zpětná vazba) Zřizovatelská (uspokojování svépomocí) Financující (přerozdělení v rámci komunity)

5 V jaké je komunita kondici?
Upadá spolkový život Upadá společenská angažovanost Zapomínáme na lidi ve svém okolí Krize klasických hodnot – relativizace práva V jaké je tedy komunita kondici? Změny lidského společenství Zánik komunitního ducha Krize rodiny Krize osobních hodnot

6 Politická reprezentace Spolková reprezentace Odborná reprezentace
Kdo mluví za komunitu? Politická reprezentace Spolková reprezentace Odborná reprezentace Úřední reprezentace …. Je to ale skutečná reprezentace komunity?

7 Jaká je budoucnost komunity?
Aby byla nějaká budoucnost komunity nesmíme přestat: Hledat ztracené přátele Hledat ztracené společné zájmy Hledat ztracený společný čas Hledat ztracenou jednoduchost života Hledat posilu pro nejslabší Hledat témata správy území své komunity a být aktivní.

8 Jaká je tedy skutečná role komunity pro komunitní služby?

9 Děkuji za pozornost… Mgr. Petr Hanuš
Unie zaměstnavatelských svazů České republiky tel. 608 227 367 Na Pankráci 1618/30 Praha 4


Stáhnout ppt "Skutečná role komunity v komunitních službách"

Podobné prezentace


Reklamy Google