Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ICT 2 – 3 – 13 Já jsem muzikant Anotace: Prezentace slouží k realizaci písně, obsahuje úkoly k zopakování pojmů z hudební výchovy. V materiálu jsou.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ICT 2 – 3 – 13 Já jsem muzikant Anotace: Prezentace slouží k realizaci písně, obsahuje úkoly k zopakování pojmů z hudební výchovy. V materiálu jsou."— Transkript prezentace:

1

2 ICT 2 – 3 – Já jsem muzikant Anotace: Prezentace slouží k realizaci písně, obsahuje úkoly k zopakování pojmů z hudební výchovy. V materiálu jsou obsaženy animace. Prezentace je prezentována interaktivně na tabuli. Autor: Zuzana Kulaxidisová DiS. Jazyk: Český jazyk Očekávaný výstup: zpívá na základě svých dispozic intonačně čistě a rytmicky přesně v jednohlase Specifické vzdělávací potřeby: žádné Klíčová slova: píseň, hudební nástroje Druh učebního materiálu: prezentace, pracovní list Druh interaktivity: kombinace výklad/ aktivita Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – 1.stupeň, první období Typická věková skupina: 7- 9 let Celková velikost: 229 kB – soubor ppt

3 JÁ JSEM MUZIKANT VŠICHNI My jsme muzikanti, přicházíme k vám.
SÓLO VŠICHNI 1. Já jsem muzikant a přicházím k vám z české země. My jsme muzikanti, přicházíme k vám. Já umím hráti. My umíme taky. A to na housle. Jak se na ně hraje? Fidli, fidli, staré vidli, fidli, fidli, housličky.

4 My jsme muzikanti, přicházíme k vám. Já umím hráti. My umíme taky.
2. Já jsem muzikant a přicházím k vám z české země. My jsme muzikanti, přicházíme k vám. Já umím hráti. My umíme taky. A to na basu. Jak se na ni hraje? Stála basa u primasa, za kamnama stála, jak primaska zatopila, basa sama hrála.

5 3. Já jsem muzikant a přicházím k vám
z české země. My jsme muzikanti, přicházíme k vám. Já umím hráti. My umíme taky. A to na trumpetu. Jak se na ni hraje? Já rád játra, ty rád játra, on rád játra trumpeta.

6 4. Já jsem muzikant a přicházím k vám
z české země. My jsme muzikanti, přicházíme k vám. Já umím hráti. My umíme taky. A to na bubínek. Jak se na něj hraje? Bum tarata, bum tarata, bum tarata, bubínek.

7 ☻ Na jaké hudební nástroje hráli muzikanti v písničce?
HOUSLE BASA TRUMPETA BUBÍNEK

8 ☻ Na jaké hudební nástroje by mohl
muzikant ještě hrát? Nakresli je:

9 ☻ Vyškrtej všechna uvedená slova. Zbylá
písmena vám prozradí co jste, když jste našli všechna slova. slabě ( p ) značka f zpěvohra řídí orchestr vysoký ženský hlas dvoudobý tanec dechový nástroj skupina zpěváků vysoké mužské hlasy třídobý tanec forte značka pro tón P I A N O V M D K L F R T E Á U Z Č É Í G B S Ě Y

10 Obrázky: klipart Microsoft PowerPoint
Tex a osmisměrka: Zuazana Kulaxidisová DiS.


Stáhnout ppt "ICT 2 – 3 – 13 Já jsem muzikant Anotace: Prezentace slouží k realizaci písně, obsahuje úkoly k zopakování pojmů z hudební výchovy. V materiálu jsou."

Podobné prezentace


Reklamy Google