Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu"— Transkript prezentace:

1 Střední Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
„Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická a ZŠ speciální Liberec, Orlí 140/7

2 Střední Amerika Střední Amerika spojuje Severní s Jižní Amerikou
Územím procházejí Kordillery. V horách se nachází spoustu činných sopek např. Popocatépetl. Často zde dochází k zemětřesením.

3 Panamský průplav Nejužším místem ve Střední Americe je Panamská šíje, kde byl vybudován Panamský průplav. Umožňuje lodní spojení mezi Tichým a Atlantickým oceánem. Panamský průplav je přes 80km dlouhý a až 300m široký.

4 Mexiko Mexiko je velká země ležící na jih od USA.
Jeho severní hranici tvoří řeka Rio Grande. Úředním jazykem je španělština. Nejlidnatější země Střední Ameriky

5 Mexiko City Hl. město Mexika je Mexico City, leží v nadmořské výšce 2000m a se svými 20 milióny obyvatel patří k největším městům světa. Moderní část města je postavena tak, aby odolala zemětřesení chudoby.

6 Mexiko Země měla před příchodem Evropanů rozvinutou indiánskou kulturu. Pozůstatky indiánských staveb, především Aztéků a Mayů, patří k jednomu z nejbohatších světových dědictví. Mexiko je turisticky oblíbená země.

7 Ostrovy Střední Ameriky
Souostroví Velké a Malé Antily jsou cílem turistů z celého světa. Kuba je největším ostrovem Karibského moře. K dalším ostrovům Velkých Antil patří Hispaniola (Haiti), Portoriko, Jamajka a Bahamy.

8 Otázky : Jak se jmenuje nejužší místo ve Střední Americe ?
Jmenuj ostrovy patřící ke Střední Americe. Kdo byly Aztéci a Mayové ? Co je zvláštního na Mexiko City ?

9 Odpovědi : Panamská šíje Jamajka, Bahamy, Haiti, Portoriko, Kuba
Indiáni Je ve vysoké nadmořské výšce (2000 m), postaveno tak, aby odolalo zemětřesení

10 Všechny použité obrázky jsou z http://wikipedia.cz

11 jméno autora Pavlína Lejsková název projektu Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ číslo šablony III/2 Inovace výuky pomocí ICT předmět/ ročník zeměpis / 8.ročník pořadové číslo DUM 16 datum název DUM Střední Amerika Výuková prezentace s kontrolními otázkami. Určeno pro frontální výuku se třídou. V závěru hodiny žáci samostatně vypracují zadané otázky, poté si ověří správnost odpovědí. Prezentaci je vhodné doplnit prací s metodická poznámka k využití atlasem. Prezentace může být použita jako zápis do žákovských sešitů.


Stáhnout ppt "Střední Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu"

Podobné prezentace


Reklamy Google