Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Východní Asie Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/21.3311 Autor: Mgr. Pavlína Lejsková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Východní Asie Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/21.3311 Autor: Mgr. Pavlína Lejsková."— Transkript prezentace:

1 Východní Asie Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/21.3311 Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická a ZŠ speciální Liberec, Orlí 140/7

2 Východní Asie  Státy: Čína, Mongolsko, Korejská republika, Korejská lidově demokratická republika, Japonsko.  V západní části území se rozkládá nejvyšší pohoří světa Ťan-Šan, Altaj, Karákoram, Himálaj a rozsáhlá Tibetská plošina.  Řeky: Huang-He (Žlutá řeka), Chang-Jiang (Velká řeka)

3 Podnebí  Území západní Číny a Mongolska má suché vnitrozemské podnebí. Zbývající oblasti ovlivňuje vlhké oceánské podnebí. Střídají se letní a zimní monzuny.

4 ZEMĚDĚLSTVÍ  V zemědělství je rozšířeno pěstování obilí a typické je pro tuto oblast pěstování rýže.  Dále se pěstuje sója, bavlník a čajovník  Chová se zde hovězí dobytek, ovce, prasata. Pro obživu obyvatel je důležitý rybolov.

5 Průmysl  V průmyslové výrobě jsou nejvyspělejší Japonsko, Korejská republika a Čína.  Nachází se zde spousta továren velkých společností. Např: Honda Canon, Sony, Suzuki, Minolta

6 ČÍNA  Hlavním městem Číny je Peking.  Nejlidnatější stát světa – 1,4 miliardy lidí  Bohatou minulost země připomíná Velká Čínská zeď, dlouhá přes 7 tisíc km.  Ve světě je proslulý čínský porcelán, hedvábí, čínská kuchyně a čínské lékařství.

7 JAPONSKO  Hlavním městem Japonska je Tokio.  Nejrozvinutější v zemi je průmysl  Vyrábí se zde mnoho aut, motocyklů, hudebních nástrojů, elektronických výrobků, počítačů, hodinek, kamer a optických přístrojů

8 OTÁZKY  Jmenuj státy východní Asie.  Jaká plodina se ve východní Asii nejvíce pěstuje?  Který stát je nejlidnatější na světě?  Jaké je hlavní město Japonska?

9 ODPOVĚDI  Čína, Mongolsko, Korejská republika, Korejská lidově demokratická republika, Japonsko.  Rýže  Čína  Tokio

10 Všechny použité obrázky jsou z http://wikipedia.cz

11 jméno autoraPavlína Lejsková název projektuModernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/21.3311 číslo šablonyIII/2 Inovace výuky pomocí ICT předmět/ ročníkzeměpis / 8.ročník pořadové číslo DUM9 datum28.1.2013 název DUMVýchodní Asie metodická poznámka k využití Výuková prezentace s kontrolními otázkami. Určeno pro frontální výuku se třídou. V závěru hodiny žáci samostatně vypracují zadané otázky, poté si ověří správnost odpovědí. Prezentaci je vhodné doplnit prací s atlasem. Prezentace může být použita jako zápis do žákovských sešitů.


Stáhnout ppt "Východní Asie Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/21.3311 Autor: Mgr. Pavlína Lejsková."

Podobné prezentace


Reklamy Google