Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tři prasatka Autor: Josef Hrůša.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tři prasatka Autor: Josef Hrůša."— Transkript prezentace:

1 Tři prasatka Autor: Josef Hrůša

2 Znáte pohádku o třech prasátkách? Celý příběh s
domečky začal ještě před tím, než na prasátka přišel zlý vlk. To bylo tak. Prasátka si potřebovala postavit domečky na zimu.Začalo první prasátko.Protože bylo zbrklé a domeček ještě nikdy nestavělo, posbíralo v okolí různé větve, svázalo je a stěny ucpalo senem. Domeček stál sice brzy, prasátko nepotřebovalo skoro Žádné peníze, ale výsledek se moc nepovedl. Domeček byl trochu odbytý a chatrný.

3 Druhé prasátko vědělo, že materiál musí být kvalitní, jinak by později mohlo mít se svým domečkem různé potíže. Nakupovalo proto pouze drahý materiál od velkých a známých firem. Ale stalo se, že nenakoupilo vše, co potřebovalo, protože už na to nemělo peníze. Domeček byl hezký, jen místo oken a dveří zůstaly prázdné pytle od brambor.Třetí prasátko bylo ze všech nejstarší a také nejrozumnější. Vědělo, že materiál sice musí být kvalitní, ale ne předražený.

4 Po celém dni hledání toho nejlepšího materiálu po lese, v obchodech i na internetu začalo hledat někoho, kdo by mu s tím vším pomohl. A tak našlo firmu se zkušenými odborníky, která mu dovezla přesně to, co potřebovalo. Také se k prasátku slušně chovala a v mnohém mu poradila. Prasátko tleskalo radostí, protože mělo brzy hotový domek z kvalitního materiálu a za dobrou cenu.

5 A pak přišel sníh a s ním vlk, kterému začala být zima
A pak přišel sníh a s ním vlk, kterému začala být zima. Hned zabušil na dveře domku prvního prasátka, až to zapraštělo.Vyběhl na střechu a začal řádit. Domeček se třásl jako osika. A prasátko také. Vidělo, že domeček dlouho nevydrží, a proto sbalilo šátek s buchtami a šup, utíkalo k druhému prasátku.

6 Vběhlo do domečku druhého prasátka a tam se s ním srazilo právě ve chvíli, kdy zoufale zakrývalo díry v oknech prkny. Vlk, který viděl, jak první prasátko utíká, se vrhl slepě na druhý domeček, ale narazil do nejbližší stěny. Skončil na zemi s pořádnou boulí, protože stěny pěkně držely. Jak se ale sbíral, všiml si, že domeček nemá okna a dveře a skočil dovnitř! Jenomže tou dobou už byla obě prasátka přede dveřmi třetího domečku a nejstarší prasátko jim spěšně otevíralo dveře.

7 Vlk letěl jako vichřice za nimi a opřel se vší silou do domečku
Vlk letěl jako vichřice za nimi a opřel se vší silou do domečku. Ozvalo se rána a vlk se skácel s další boulí. Jenže pak si vzpomněl na komín a začal se sápat na střechu. Zatím dvě vyděšená prasátka nevěřícně hleděla na třetí prasátko, které v klidu vařilo nějakou dobrotu na novém sporáku a usmívalo se. Nejstarší prasátko vědělo, že má v komíně kvalitní mříž proti vlkům, kterou koupilo za dobrou cenu.Vlk odešel a ještě dlouho vzpomínal na naší firmu Bétel s.r.o., která prasátkům tak moc pomohla.

8 KONEC


Stáhnout ppt "Tři prasatka Autor: Josef Hrůša."

Podobné prezentace


Reklamy Google