Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VII.A Lipník nad Bečvou Asi po hodině cesty ne moc rychlým vlakem jsme se dostali do městečka Lipník nad Bečvou, odkud jsme šli dále na hrad Helfštýn.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VII.A Lipník nad Bečvou Asi po hodině cesty ne moc rychlým vlakem jsme se dostali do městečka Lipník nad Bečvou, odkud jsme šli dále na hrad Helfštýn."— Transkript prezentace:

1

2 VII.A

3 Lipník nad Bečvou Asi po hodině cesty ne moc rychlým vlakem jsme se dostali do městečka Lipník nad Bečvou, odkud jsme šli dále na hrad Helfštýn.

4

5

6 Nádraží Lipník nad Bečvou Nádraž í v Lipníku nad Bečvou se stalo naší startovní pozicí. Vystoupili jsme zde a pokračovali dále.

7 Barokní kostel Když jsme šli dále k Helfštýnu přes Lipník, narazili jsme na barokní kostel. Vevnitř se nacházely různé pozlacené předměty a sochy, byl velice stylový!

8 Barokní kostel

9 Týn nad Bečvou Když jsme se dostali na velký lán, viděli jsme z něj na hrad a na malebnou obec Týn. Ta byla proslavená především letním bytem Bedřicha Smetany. V Týnu jsme sice nepobyli, ale podívejme se alespoň na dvě významné tamější budovy, které jsem sehnal :

10 Kostel pany Marie

11 Dům Bedřicha Smetany

12 A jdeme dále...

13 Skoro na Helfštýně... K Helfštýnu jsme šli po vrstevnicích do kopce, asi dva kilometry. Všichni jsme to úspěšně zvládl i. U Helfštýna jsme si odpočinuli a poté jsme vstoupili dovnitř.

14 Helfštýn Tento mohutný hrad, který je druhým největším v Evropě, leží u kopce Krásnice. Když jsme byli prozkoumávat hrad, narazili jsme na různé zajímavé věci, například na velice hlubokou studnu :

15 až 100 m hluboká studna

16 Počátek nádvoří a pohled zvenku

17 Hradby a Husitská věž - (rozhledna)

18 Daleko oko dohlédne... Jakmile jsme všichni aktivně vylezli na Husitskou věž, viděli jsme široké a daleké okolí a uvědomili jsme si, že už jsme nějaký ten krok ušli, ale věděli jsme, co nás čeká později...

19 Výhled z rozhledny

20

21 Výhled z menšího patra na nádvoří

22 Výhled z menšího patra na hradby

23 Věž u vchodu a Husitská věž

24 Husitská věž a kousek nádvoří z normálního pohledu

25 Hradní palác

26 Celý hrad

27 No a začalo n ejvětší peklo...

28 Do Teplic nad Bečvou jsme šli lesní cestou asi 15 km

29

30 Asi po dvouhodinové rovině se stal zázrak...

31

32

33 Ulevilo se nám a pokračovali jsme na kolonádu.

34 Procházka kolonádou

35

36 Hranická propast

37 průřez propastí Propast je tak mohutná, že se ještě nepodařilo ji přesně změřit. Naměřená hloubka je něco přes 320m. Odborníci se však domnívají, že může mít až 700m.

38 Dále se vypravujeme do Hranic na Moravě, kde máme rozchod na náměstí, na kterém je více památek, než by kdo čekal !

39 Kostel na náměstí Kostel, nacházející se na náměst í v Hranicích, nás všechny ohromil jak svým stylem, tak svou velikostí. Kostel stětí Sv. Jana Křtitele

40 Městský úřad s bohatou historií Toto místo už bylo snad vším, na co si vzpomenete : zbrojnice, kostel, kdysi zde pořádali různ á představení atd... Městský úřad s renesančním i oblouky uvnitř.

41 Židovský kostel na kraji náměstí Židové nechodili do normálního kostela, a proto jim byla postavena tato synagoga. Židovská synagoga

42 Bylo zde ještě moc věcí, ale my už jsme šli k nádraží.

43 na nádraží jsme čekali asi 20minut

44 Potom jsme se přesunuli na nástupiště a tam jsme čekali dalších 30 minut, protože měl vlak-rychlík zpoždění

45 ... proto jsem z nudy vyfotil tyto fotky

46

47 Potom jsme nastoupili do vlaku…

48 Když jsme nastoupili do vlaku, nebyl a volná místa k sezení, proto jsem nafotil okolí z uličky.

49

50 Nedalo mi to, a vyfotil jsem i ne moc pěkné toalety...

51

52 A jsme v Ostravě

53 A náš výlet pomalu, no spíše rychle, končí.

54 Ušli jsme 25 km a z toho asi 10 km do kopce, a proto si můžeme říct

55 Jsme dobří !!!!!

56 Vytvořil: Honza Redl - 7.A


Stáhnout ppt "VII.A Lipník nad Bečvou Asi po hodině cesty ne moc rychlým vlakem jsme se dostali do městečka Lipník nad Bečvou, odkud jsme šli dále na hrad Helfštýn."

Podobné prezentace


Reklamy Google