Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Památky Spišská Nová ves

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Památky Spišská Nová ves"— Transkript prezentace:

1 Památky Spišská Nová ves

2 Hrad ve Spišské Jedna z nejcennějších památek Spíše spadající do Seznamu světových přírodních a kulturních památek UNESCO. Nachází se v nadmořské výšce 634 m, jeho rozloha zabírá 4 hektary půdy a je považován za jeden z největších hradních komplexů střední Evropy. Hrad má bohaté dějiny sahající až do doby kamenné, okolo hradu se odehrál nejeden boj a vystřídalo se mnoho majitelů. Nabízí Vám nesčetné množství krás a představení. Tel.: Vstup: – Pondělí – Neděle od 9 do 18 hod (poslední vstup v 17 hod) Vstupné: dospělí a zahraniční turisté 120 sk děti, studenti, důchodci sk skupinová sk/ osoba (min. 15 osob) rodinná vstupenka sk (max. 6 osob) foto sk video sk Autem je přístup na placené parkoviště vzdálené 10 minut pěšky od brány hradu ( příjezd směrem od Hodkovic). Pěší výstup ze Spišského Podhradí k hlavní bráně trvá hodinu.

3

4 Další památky:

5 Obrázky z vystoupení

6 Spišská Kapitula Církevní městečko tyčící se na kopci naproti Spišskému hradu. Je charakteristické katedrálou s dvěmi románskými věžemi. Od roku 1776 je sídlem Spišského biskupství. Mezi jeho památky patří románská soška „ bílý lev“, oltář v Zápolského kaply a překrásné epitafy Imricha a Štefana Zápolských.

7

8 Další památky Spišské Podhradí – živé řemeslnické městečko. Nachází se zde nemocnice a klášter Milosrdných bratrů. Přímo pod Spišským hradem se nachází kláštery Csákyovců v Hodkovicích a v Bijacovicích, kde je i gotický kostel a románská rotunda. Pod hradem se nachází stará obec Žehra s kostelíkem známým středověkými nástěnými malbami vysoké kvality.

9 Spišská Nová Ves Spišská Nová Ves je známá svým „čočkovitým“ náměstím. Dominuje mu novogotická věž, která je nejvyšší na Slovensku. Další památky jsou evangelistický kostel, barokní budova, ve které je dnes galerie Spíše, také je zajímavá budova Reduty s divadlem z počátku našeho století

10 Děkujeme za pozornost


Stáhnout ppt "Památky Spišská Nová ves"

Podobné prezentace


Reklamy Google