Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Mgr. Eliška Pitáková

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Mgr. Eliška Pitáková"— Transkript prezentace:

1 Autor: Mgr. Eliška Pitáková
Datum: červenec 2012 Třída: 3. – 4. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Anglické reálie Téma: Osobnosti Velké Británie Ověřeno: 26. září 2012

2 Metodický list: Děti poznávají tři osobnosti, luští kvíz a křížovku, které mají vytištěné. Pracují ve skupinách. Nakonec vymyslí vtipný příběh, kde vystupují tyto tři známé osobnosti.

3 Její jméno zjistíš v tajence na další straně. Poznáš ji?
Kromě Spoj. království VB a Severního Irska je královnou dalších 15 nezávislých států. Má ráda koně. Jeden z jejích synů se jmenuje princ Charles. Je nejvyšší představitelkou Anglikánské církve.

4 Křížovka: 1. Ve škole se učíme cizí doplň do křížovky. 2
Křížovka: 1. Ve škole se učíme cizí doplň do křížovky. 2. Jedna ze zemí Velké Británie se nazývá doplň do křížovky. 3. Synonymum ke slovu „bydlíme“. 4. Učit se cizí jazyk je doplň do křížovky věc. 5. Ze slov vytváříme doplň do křížovky . 6. Kdo chce umět nějaký cizí jazyk, musí se ho denně doplň do křížovky . 7. Český jazyk je náš doplň do křížovky jazyk. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

5 A kdo je tento záhadný muž?
Jeho jméno zjistíte, když vyluštíte hádanku na další straně. Je soukromým detektivem v knize Sira Arthura Conana Doyla. Mezi jeho největší záliby patřilo kouření z dýmky a hra na housle. Nosil také lupu, kostkovanou čepici a dělal chemické pokusy. Na konci knihy ho pan Doyl nechal zemřít, ale lidé byli tak smutní, že ho autor musel nechat znovu oživit.

6 Místo čísel doplň písmeno z abecedy
Místo čísel doplň písmeno z abecedy. Číslo určuje pořadí písmene v abecedě. ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___

7 Tohoto chlapce jistě poznáte….
Mladý čaroděj z knihy britské spisovatelky Joanny Rowlingové. Studuje na Škole čar a kouzel v Bradavicích. Mezi jeho nejlepší přátele patří Ron a Hermiona. Jeho jméno se přeloží do češtiny jako Jindra Hrnčíř.

8 Zdroje obrázků pod licencí Creative Commons:


Stáhnout ppt "Autor: Mgr. Eliška Pitáková"

Podobné prezentace


Reklamy Google