Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tundra Anotace Prezentace zpracovává téma Tundra. Obsahuje informace o podnebí, fauně a flóře, ale také tradičních obyvatelích této přírodní krajiny. Autor.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tundra Anotace Prezentace zpracovává téma Tundra. Obsahuje informace o podnebí, fauně a flóře, ale také tradičních obyvatelích této přírodní krajiny. Autor."— Transkript prezentace:

1 Tundra Anotace Prezentace zpracovává téma Tundra. Obsahuje informace o podnebí, fauně a flóře, ale také tradičních obyvatelích této přírodní krajiny. Autor Mgr. Hana Korečková Jazyk čeština Očekávaný výstup žák umí popsat typické znaky podnebí subarktického klimatického pásu a uvést zástupce fauny a flóry Speciální vzdělávací potřeby žádné Klíčová slova tundra, Inuité, Laponci Druh učebního materiálu prezentace Druh interaktivity kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost 1,16 MB

2 Tam, kde jsou stromy vysoké jako tráva
Tundra Tam, kde jsou stromy vysoké jako tráva

3 Tundra Kamenitá planina, na níž rostou jen mechy, lišejník a sem tam nějaký keř Proč jsou zdejší porosty tak nízké? Trvale zmrzlá půda – v létě rozmrzá jen svrchní vrstva – bažiny Krátké vegetační období – 2-3 měsíce Mechy, lišejníky, zakrslé vrby a břízy Fauna – v létě – sob, vlk - v zimě pižmoň

4

5 Aljaška – tundra v létě

6

7 Obyvatelé Laponci – obyvatelé severní Skandinávie
- pastevci sobů a lovci Inuité (Eskymáci) – S Kanady a Sibiř

8

9

10 Zdroje: Cs. Wikipedia.org


Stáhnout ppt "Tundra Anotace Prezentace zpracovává téma Tundra. Obsahuje informace o podnebí, fauně a flóře, ale také tradičních obyvatelích této přírodní krajiny. Autor."

Podobné prezentace


Reklamy Google