Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Step Anotace Prezentace zpracovává informace o travnatých oblastech stepích. Obsahuje křížovku, fotografie zástupců fauny a původního obyvatelstva. Autor.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Step Anotace Prezentace zpracovává informace o travnatých oblastech stepích. Obsahuje křížovku, fotografie zástupců fauny a původního obyvatelstva. Autor."— Transkript prezentace:

1 Step Anotace Prezentace zpracovává informace o travnatých oblastech stepích. Obsahuje křížovku, fotografie zástupců fauny a původního obyvatelstva. Autor Mgr. Hana Korečková Jazyk čeština Očekávaný výstup žák umí dané oblasti ukázat na mapě, charakterizovat podnebí v těchto přírodních krajinách a uvést zástupce fauny Speciální vzdělávací potřeby žádné Klíčová slova step, prérie, pampy Druh učebního materiálu prezentace Druh interaktivity kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost 1,04 MB

2 Křížovka – doplň 1/3A+1/6B+1/9C+1/6D=4
A - Živočich z čeledi jelenovitých žijící v létě v tundře ___________ B – přírodní krajina v subpolárním PP s kamenitou půdou, na níž rostou mechy a lišejníky ______________ C – společenstvo živé a neživé přírody _____________ D – počátek vodního toku ____________

3 O krajině slavných indiánských časů
STEP O krajině slavných indiánských časů

4 Step Travnatá krajina s ojedinělými stromy a keři
Rozšíření v mírném podnebném pásu s nedostatkem srážek (kontinentální podnebí) Půdy jsou úrodné (černozemě) – obilnice světa)

5 Step Různé názvy: Prérie – Severní Amerika Pampy – Jižní Amerika
Pusta - Maďarsko

6 Step v Kazachstánu

7 Fauna Bizon (Severní Amerika) Hlodavci Hadi Hrabaví ptáci Vidloroh
Kočka stepní…

8 Bizon

9 Vidloroh americký

10 Koroptev

11 Kapybara

12 Kojot prérijní

13 Původní obyvatelé Severoameričtí Indiáni – život spjat s lovem bizonů

14 Zdroje:


Stáhnout ppt "Step Anotace Prezentace zpracovává informace o travnatých oblastech stepích. Obsahuje křížovku, fotografie zástupců fauny a původního obyvatelstva. Autor."

Podobné prezentace


Reklamy Google