Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Savany Anotace Prezentace zpracovává informace o savaně. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie zástupců fauny. Autor Mgr. Hana Korečková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Savany Anotace Prezentace zpracovává informace o savaně. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie zástupců fauny. Autor Mgr. Hana Korečková."— Transkript prezentace:

1 Savany Anotace Prezentace zpracovává informace o savaně. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie zástupců fauny. Autor Mgr. Hana Korečková Jazyk čeština Očekávaný výstup žák umí dané oblasti ukázat na mapě, charakterizovat podnebí v této přírodní krajině a uvést zástupce fauny, uvědomuje si problematiku rozšiřování pouští Speciální vzdělávací potřeby žádné Klíčová slova savana, dezertifikace Druh učebního materiálu prezentace Druh interaktivity kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost 475 kB

2 Savany tropický střídavě vlhký podnebný pás po obou stranách rovníku
dvě roční období - období sucha - období dešťů (léto na dané polokouli, stěhování zvěře) travnatá oblast, stromů málo, během roku se mění barva savany od zelené ke žluté

3 Život v savaně fauna – velké množství druhů býložravců a šelem (lvi, gepardi,hyeny, žirafy, zebry, antilopy, hroši, pakoně, nosorožci, plameňáci) flóra – baobab, akácie Problém rozšiřování pouští na úkor savan – DEZERTIFIKACE (spásání trávy dobytkem, kácení stromů) – Jaký dopad má tento jev na místní obyvatel?

4 Kteří živočichové žijí v savaně?

5

6

7 Zdroje:


Stáhnout ppt "Savany Anotace Prezentace zpracovává informace o savaně. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie zástupců fauny. Autor Mgr. Hana Korečková."

Podobné prezentace


Reklamy Google