Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MINISTRANTi …Já jsem malý ministrant s vélikánskou sukní, kostelnice směje se, pokaždé, když du kolem ní...

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MINISTRANTi …Já jsem malý ministrant s vélikánskou sukní, kostelnice směje se, pokaždé, když du kolem ní..."— Transkript prezentace:

1 MINISTRANTi …Já jsem malý ministrant s vélikánskou sukní, kostelnice směje se, pokaždé, když du kolem ní...

2 KDO JE TO MINISTRANT???

3 Služba u oltáře…

4 Papež František říká…. …Ptáte se, co můžete udělat pro to, abyste byli v církvi více protagonisty a co očekává křesťanské společenství od ministrantů. Mějme především na mysli, že svět potřebuje lidi, kteří dosvědčují druhým, že je má rád Bůh, který je naším Otcem. A v tomto poslání máte vy, drazí mladí, zvláštní roli: jste povoláni mluvit o Ježíši se svými vrstevníky nejenom uvnitř svých farních společenstvích nebo svých sdružení, ale zejména navenek. Toto je závazek, který přísluší zejména vám, protože s vaší odvahou, nadšením, spontaneitou a snadností kontaktu můžete jednodušeji oslovit mysl a srdce těch, kteří jsou daleko od Pána. Mnoho chlapců a děvčat vašeho věku velice potřebuje někoho, kdo by jim svým životem sdělil, že Ježíš nás zná, má nás rád, odpouští nám, sdílí s námi naše těžkosti a podpírá nás svojí milostí. Pán volá každého z vás, abyste pracovali na jeho poli; volá vás, abyste v Jeho církvi byli radostnými protagonisty ochotnými sdílet se svými přáteli to, co vám dává On, zejména Jeho milosrdenství… 6. srpna 2014 Patroni ministrantů: sv. Tarcisius a Dominik Savio

5

6 Ministrantem nejsi jen u oltáře…
Pravidelné schůzky v sobotu dopoledne

7 STIGA hokej

8

9 Společně do přírody

10 Turnaj ve fotbálku na Štědrý den

11

12 Letní tábory s tradicí…

13

14

15

16

17

18

19 Arcidiecézní ministrantská rada
Členové se společně modlí za všechny ministranty naší arcidiecéze připravuje pro ně jednorázové akce, jako například ministrantské poutě (v roce 2012 na Velehradě, v roce v Kroměříži), florbalové turnaje aj. Dále se snaží věnovat ministrantům soustavně. Pro starší ministranty funguje ministrantský kurz jménem MiniFor (Ministrantská Formace).

20 Ministrantská pouť v Kroměříži
6. září 2014

21

22

23 Soutěžení prostřednictvím internetu www.ministranti.info
Po stopách Dona Bosca Hra ve školním roce 2014/2015 Příští rok 200 let od narození D. Bosca Tematické ministrantské schůzky o životě tohoto italského světce Soutěžení prostřednictvím internetu Nejvyšší výhra: zájezd do Itálie (Turín)


Stáhnout ppt "MINISTRANTi …Já jsem malý ministrant s vélikánskou sukní, kostelnice směje se, pokaždé, když du kolem ní..."

Podobné prezentace


Reklamy Google