Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:"— Transkript prezentace:

1 Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu: VY_32_INOVACE_VYT_1305 Ověření dat Autor: Martin Votava Anotace: žák nastaví podmínku ověření dat při zadávání a rozliší styl rozlišení chyby dle potřeby a situace Metodika: prezentace slouží jako podpora přednášky Datum vytvoření: říjen 2012

2 Ověření dat Pro vybranou buňku respektive oblast buněk je možné nastavit omezení a kontrolu obsahu při zadávání dat do buňky. Toho je možné docílit skrze tlačítko Ověření dat na kartě Data. Lze nastavit podmínku pro číslo, text, datum, výběr ze seznamu, upřesnit zprávu při zadávání dat a chybě..

3 Ověření dat - Podmínka Lze volit z možností: celé nebo desetinné číslo, datum, čas, délka textu, seznam. Rozsah je možný omezit na: je/není mezi, je/není rovno, je větší/ menší než, je větší/ rovno nebo menší/rovno.

4 Ověření dat – zpráva při zadávání Zpráva při zadávání se zobrazuje automaticky při výběru buňky. Je možné ji vynechat. Pokud ji nezadáme, nezobrazí se nic.

5 Ověření dat – zpráva při chybě Jsou tři různě striktní styly chyby. Informace – pouze upozorní na chybu a neřeší ji, Varování – umožní opravu i ponechání chyby, Stop – neumožní chybu. Pokud nezadáme nic, nastaví se automatická zpráva o chybě.

6 Použité zdroje NAVRÁTIL, Pavel. S počítačem nejen k maturitě - díl 1. 6. vyd. Kralice na Hané: Computer Media, s.r.o., 2006. ISBN 80-86686-60-4. Nápověda Microsoft Office 2010. Všechny obrázky jsou screenshoty (nebo jejich části) z prostředí MS Office a MS Windows.


Stáhnout ppt "Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google