Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Location v. Motion To & From Form sentences based on the model. Be sure to use the appropriate words (prepositions followed by nouns in correct case, or.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Location v. Motion To & From Form sentences based on the model. Be sure to use the appropriate words (prepositions followed by nouns in correct case, or."— Transkript prezentace:

1 Location v. Motion To & From Form sentences based on the model. Be sure to use the appropriate words (prepositions followed by nouns in correct case, or directional adverbs) for each new sentence. Vzor: Je v kině. Jde do kina. Odchází z kina. *Taken from Lesson 9, pg. 113, ex. 3 of Contemporary Czech by Michael Heim.

2 Location v. Motion To & From 1. Jste na katedře slavistiky?

3 Location v. Motion To & From 1. Jste na katedře slavistiky? Jdete na katedru slavistiky? Odcházíte z katedry slavistiky? 2. Budu u svého kamaráda.

4 Location v. Motion To & From 1. Jste na katedře slavistiky? Jdete na katedru slavistiky? Odcházíte z katedry slavistiky? 2. Budu u svého kamaráda. Půjdu ke svému kamarádovi. Odejdu od svého kamaráda. 3. Loni jsem byl v Praze.

5 Location v. Motion To & From 3. Loni jsem byl v Praze. Loni jsem letěl do Prahy. Loni jsem odletěl z Prahy. 4. Budeme venku.

6 Location v. Motion To & From 3. Loni jsem byl v Praze. Loni jsem letěl do Prahy. Loni jsem odletěl z Prahy. 4. Budeme venku. Půjdeme ven. Přijdeme zvenčí. 5. Není tam?

7 Location v. Motion To & From 5. Není tam? Nejde tam? Neodchází odtamtud? 6. Jsou nahoře.

8 Location v. Motion To & From 5. Není tam? Nejde tam? Neodchází odtamtud? 6. Jsou nahoře. Jdou nahoru. Přicházejí shora. 7. Budu doma.

9 Location v. Motion To & From 7. Budu doma. Půjdu domů. Odejdu z domova. 8. Byli jsme na venkově.

10 Location v. Motion To & From 7. Budu doma. Půjdu domů. Odcházím z domova. 8. Byli jsme na venkově. Jeli jsme na venkov. Odjeli jsme z venkova. 9. Asi je jinde.

11 Location v. Motion To & From 9. Asi je jinde. Asi jde jinam. Asi přichází odjinud. 10. Nejsou dole.

12 Location v. Motion To & From 9. Asi je jinde. Asi jde jinam. Asi přichází odjinud. 10. Nejsou dole. Nejdou dolů. Nepřicházejí zdola.


Stáhnout ppt "Location v. Motion To & From Form sentences based on the model. Be sure to use the appropriate words (prepositions followed by nouns in correct case, or."

Podobné prezentace


Reklamy Google